SPM Shoeters krijgt huiswerk mee van Leeuwarden

26 March 2015

Drie dagen voor de bekerfinale wist SPM Shoeters door een sterke tweede helft te winnen van Aris Leeuwarden. De ploeg van Sam Jones wist in de eerste helft geen afstand te nemen van Leeuwarden. Het werd uiteindelijk 108-80.

In de eerste helft gaan Leeuwarden en SPM Shoeters gelijk op. Wanneer Reggie Johnson de bal op een volleybal-achtige wijze blokt, weet ook Brandyn Curry een bal te blokken en op de fastbreak de bal op te gooien voor Stefan Wessels die hem af maakt met een dunk. Hierdoor pakt SPM Shoeters een kleine voorsprong. Even later weet Leeuwarden de score gelijk te maken met ook weer een Alley-oop. Even voor rust nemen de Friezen zelfs de leiding. Maar Kees Akerboom weet daar snel een einde aan te maken. Hij maakt een schijnbeweging en rent naar de basket, hij dunkt de bal en krijgt een bonus vrije worp, die hij natuurlijk maakt. Met nog vijf minuten op de klok scherpt SPM de verdediging aan. Dit zorgt ervoor dat Leeuwarden wat meer fouten maakt en dat SPM Shoeters iets kan uitlopen. Met een ruststand van 51-44 gaan de teams naar de kleedkamer.

In het begin van de tweede helft brengt Leeuwarden het verschil al weer naar vier punten. Ook moet Akerboom wederom het veld verlaten. Hij krijgt een stootje tegen zijn oog, hierdoor begint de wond, die hij enkele weken geleden opliep, weer te bloeden. Wel kan hij de wedstrijd vervolgen. Als SPM Shoeters de druk van Leeuwarden voelt, weet het beter te gaan basketballen. Ze lopen snel weer weg van Leeuwarden en bouwen de voorsprong uit. Verdedigend gaat het al een stuk beter dan in de eerste helft. SPM zet veel druk op Leeuwarden en zorgt er voor dat ze aanvallend blijven presteren. Al snel wordt de voorsprong uitgebreid naar tien punten. Ook in het vierde kwart zorgt SPM Shoeters ervoor dat Leeuwarden weinig tot scoren komt en de Bossche aanval blijft draaien. SPM Shoeters komt verder niet meer in gevaar en weet de winst binnen te halen. Maar Stefan Wessels en coach Sam Jones laten weten niet blij te zijn met de verdedigende prestatie. Dat moet zondagmiddag beter, als SPM in Zwolle (15.30 uur) in de bekerfinale tegenover Groningen staat.

Keyfacts
Curry 21 pts, 9 ast
Wessels 21 pts, 8 reb, 4 ast
Denson 15 pts, 3 reb
Johnson 14 pts, 9 reb
Akerboom 12 pts
De Pagter 10 pts, 3 reb, 3 stl

Deel deze pagina

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!