SPM SHOETERS LANDSKAMPIOEN!

29 May 2015

SPM SHOETERS IS LANDSKAMPIOEN! Voor de zestiende keer in de geschiedenis komt de kampioen uit Den Bosch. Het tweede matchpoint werd benut door de ploeg van coach Sam Jones: 85-64. Daarmee werd de best-of-7 tegen Donar Groningen met 4-1 gewonnen.

SPM Shoeters begon erg moeizaam aan de kampioenwedstrijd. Groningen was duidelijk niet gekomen om een Bosch feestje mee te vieren in de stijf uitverkochte Maaspoort. De verdediging van SPM was er even niet, Groningen maakte liefst dertig punten in het eerste kwart: 20-30. Langzaamaan herpakte SPM zich. De verdediging werd aangehaald en aanvallend ging het steeds iets beter lopen. SPM stond halverwege nog maar vier punten achter en dat was gezien het spelbeeld geen tussenstand om ontevreden over te zijn.

In de tweede helft was het alles SPM dat de klok sloeg. Brandyn Curry speelde opnieuw een vorstelijke wedstrijd, het kwam dan ook geen toeval dat hij na afloop werd uitgeroepen tot MVP van de play-offs en de bokaal voor het MVP-klassement van supportersvereniging The Titans kreeg. Ook Kees Akerboom speelde een heerlijke wedstrijd, maar ja, wie eigenlijk niet? SPM draaide de wedstrijd in de tweede helft helemaal om en in het begin van het laatste kwart was de voorsprong gegroeid tot twintig punten en kon het feest voorzichtig beginnen. Het bleef nog lang onrustig in de Maaspoort…

Keyfacts
Curry 26 pts, 3 stl
Akerboom 24 pts
Denson 11 pts, 5 reb
Wessels 8 pts, 9 reb, 6 ast

Deel deze pagina

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!