SPM Shoeters ligt uit Europa na een nieuw spektakelstuk

19 February 2015

Het Europese avontuur van SPM Shoeters is bijna voorbij. Na een dubbele overtime wist SPM Shoeters niet met de benodigde marge te winnen van het Duitse Fraport Skyliners. Aan het einde van de avond stond de stand op 92-94. Sam Jones: “Het eerste kwart heeft ons de das om gedaan.”

Reggie Johnson weet de wedstrijd te beginnen met een steal en een block, maar hij kan niet voorkomen dat Fraport, na twee minuten spelen, de eerste score maakt. Al snel weet Fraport een goede voorsprong te pakken en SPM Shoeters heeft moeite met het vinden van goede kansen. Pas na vijf minuten spelen maakt ook SPM Shoeters de eerste punten. Op dat moment staat Fraport al op zeven punten. SPM Shoeters blijft moeite houden met scoren en Fraport loopt zo steeds verder uit. Pas in de laatste minuten van het eerste kwart weet SPM Shoeters het verschil kleiner te maken. Het eerste kwart eindigt met een score van 8-19. Chris Denson: “We hebben ons niet aangepast in het eerste kwart, daar wisten zij van te profiteren. ”

Ook in het tweede kwart weet SPM Shoeters niet het verschil te maken. Fraport blijft de wedstrijd domineren en loopt langzaam maar zeker steeds verder weg. Halverwege het kwart staan ze met twintig punten voor. Dit punt is echter de ommekeer. SPM Shoeters houdt ze lang op 37 punten en weet zo het verschil te verkleinen. SPM Shoeters weet het verschil terug te brengen naar elf punten aan het einde van het kwart. 28-39 is de score als beide teams gaan rusten.

Ondanks het betere spel van SPM Shoeters in het einde van de eerste helft weet Fraport toch weer hun voorsprong uit te breiden naar vijftien punten. Toch lukt het SPM zich terug te knokken in de wedstrijd, onder aanvoering van Chris Denson en Brandyn Curry. Het kwart wordt beëindigd met een driepunter van Kees Akerboom: 48-55.

SPM komt tot vier punten en met ruim twee minuten te gaan is het verschil nog maar een puntje en schiet Arvin Slagter SPM vanaf de vrije worplijn op voorsprong. In de slotfase is duidelijk dat het SPM niet gaat lukken om met vijf of zes punten verschil te winnen, daarom probeert het team van coach Jones een verlenging af te dwingen. Denson gooit expres mis en Fraport wordt gestopt, waardoor SPM een nieuwe kans krijgt.  

SPM pakt een snel gaatje van vier punten, maar even snel zijn de Duitsers weer terug. Opnieuw is een verlenging het maximaal haalbare en met een klein basketbalwonder wordt deze opnieuw gehaald. Curry mist zijn tweede vrije worp met opzet, Marcel Aarts tikt de bal naar buiten en strompelend en vallend schiet Stefan Wessels met een driepunter zijn ploeg naar een nieuwe verlenging.  

In de tweede verlenging was de koek op bij SPM. Denson: “We hebben veel fouten gemaakt in de laatste overtime.” De inhaalrace heeft veel kracht gekost en zo komt een fraai Europees seizoen, met een kraker van jewelste, tot zijn einde. Bijna dan, want volgende week moet SPM nog naar Estland, waar er tegen Tartu Rock niets meer op het spel staat.

Keyfacts
Denson 28 pts, 4 reb
Curry 26 pts, 7 reb, 4 ast
Wessels 14 pts, 6 reb
Slagter 11 pts

Deel deze pagina

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!