SPM Shoeters loopt geen schade op in Amsterdam

19 January 2015

Aan de vooravond van een nieuw EuroChallenge-avontuur heeft SPM Shoeters geen schade opgelopen in Amsterdam. De ploeg van Sam Jones deed wat van hen verwacht mag worden: winnen (70-92).

SPM speelde opnieuw zonder de lichtgeblesseerde Stefan Wessels en Mike Schilder. Dus opnieuw moesten jongelingen Frerik Adriaans en Pim de Vries volop mee roteren. SPM leek een moeilijke middag tegemoet te gaan in het eerste kwart, waarin laagvlieger BC Appolo brutaal de leiding nam (18-7). De Bosschenaren schrokken wakker en met name Chris Denson en Kees Akerboom namen in scorende zin het initiatief. Daardoor was het bij het ingaan van het tweede kwart weer gelijk: 21-21.

SPM kwam wat beter in de wedstrijd, maar Amsterdam bleef bij. Pas vlak voor rust was er na een 0-9 run een serieus gaatje bij 35-48, toch stond Amsterdam halverwege nog binnen de tien punten: 39-48. Het verschil werd nog een keer vijf punten, vervolgens was het verzet van de Amsterdammers dan toch gebroken, mede dankzij driepunters van Ralf de Pagter en Akerboom. De marge ging naar de twintig punten en zo kon het laatste kwart probleemloos worden uitgespeeld, met de gedachten al voorzichtig richting woensdagavond, als SPM op bezoek gaat in Frankfurt.

Keyfacts
Denson 22 pnt, 3 ast
Akerboom 14 pts
Johnson 13 pts, 9 reb, 4 ast
Curry 11 pts, 8 reb, 5 stl, 4 ast
Slagter 11 pts, 3 ast, 3 stl

Deel deze pagina

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!