SPM Shoeters maakt verschil in laatste kwart in Rotterdam

29 November 2014

Er kwam uiteindelijk een eindstand op het bord die op voorhand vrij logisch klonk (65-90), maar zo’n makkelijke avond was het helemaal niet tegen Rotterdam Basketbal College. Pas in het vierde kwart werd Rotterdam definitief afgeschud.

Met de eerste actie van het vierde kwart verkleinde Yannick Franke – die toch al makkelijk scoorde – de achterstand van Rotterdam naar 50-54 en het was duidelijk, SPM moest aan de bak. Wie anders dan Kees Akerboom nam op dat moment zijn ploeg aan de hand om met drie driepunters (elf punten in het vierde kwart) het verschil te maken. Daarbij kreeg hij assistentie van Arvin Slagter, die alleen in de tweede helft in actie kwam, en zo ging er toch nog een mooie uitslag de boeken in.

Maar wat had SPM het de eerste drie kwarten lastig met Rotterdam. Aanvallend werd er maar geen ritme gevonden en daardoor kon Rotterdam eenvoudig bijblijven. Het was aan een steal plus lay-up van Mike Schilder te danken dat de Bosschenaren aan de leiding gingen na het eerste kwart: 12-14. Vervolgens wisten de Amerikanen, met name Chris Denson, de basket wat makkelijker te vinden, maar het bleef een slordige wedstrijd en halverwege was Rotterdam nog zeker niet kansloos: 29-37.

SPM nam even afstand (29-44), maar niet voor lang. Rotterdam won het derde kwart (19-17) en bleef gewoon meedoen, totdat Akerboom het genoeg geweest vond en de wedstrijd dan toch op slot gooide. Woensdag speelt SPM Shoeters de uitwedstrijd tegen het Italiaanse Brindisi, zaterdag gaat het team van Sam Jones op bezoek bij de regerend landskampioen, Groningen.

Keyfacts
Denson 19 pts, 5 reb
Akerboom 18 pts, 5 reb
Johnson 11 pts, 9 reb
Curry 10 pts, 5 ast, 5 stl

Deel deze pagina

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!