SPM Shoeters met anderhalf been in halve finale beker

16 January 2015

SPM Shoeters heeft in de heenwedstrijd van de kwartfinale om de beker een flinke stap gezet naar de volgende ronde. BSW Weert werd met 86-45 verslagen en die marge van 41 punten neemt de ploeg van Sam Jones mee naar de return.

Afgelopen zondag stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar in de Maaspoort. Ook toen won SPM ruim, maar van onderschatting of een gebrek aan scherpte was weinig te merken. Jones was dan ook niet ontevreden met wat hij zag. “We hebben Weert elk kwart onder de vijftien punten gehouden, de verdediging was consistent. Aanvallend hadden we in het begin wat turnovers, maar dat ging daarna ook beter. We speelden een vrij complete wedstrijd.”

SPM had in de eerste helft al een aardige voorsprong opgebouwd (45-25), maar de remmen gingen na rust pas echt los. Het regende dunks en dat kwam vooral doordat Weert tot balverlies werd gedwongen (liefst 26 keer in totaal). Chris Denson had er zin in en kon zich heerlijk uitleven in één-tegen-één gevechten naar de basket. De smaakmaker kwam tot 25 punten en werd dan gekozen tot Microway MVP.

Stefan Wessels en Mike Schilder bleven met lichte blessuren aan de kant, dat verschafte ruimte voor Pim de Vries en Frerik Adriaans die allebei ruim vijftien minuten in actie kwamen. Ook met de jongelingen op de vloer bleef SPM draaien en werd de marge zodanig dat de return (waar nog geen datum voor is) niet meer dan een formaliteit mag zijn. In de halve finale wacht dan hoogstwaarschijnlijk Landstede uit Zwolle. Maar eerst gaat de focus op de competitie en EuroChallenge. Zondag gaat SPM op bezoek in Amsterdam, woensdag in Frankfurt.

Keyfacts
Denson 25 pts, 6 reb, 6 ast, 4 stl
Slagter 11 pts, 5 ast, 3 stl
De Pagter 10 pts, 4 reb
Curry 10 pts, 3 ast, 3 stl

Deel deze pagina

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!