SPM Shoeters naar kwartfinale beker

01 December 2015

Door Martin Hoekstra

Foto: Lukade Kruijf

Moest SPM Shoeters het afgelopen zaterdag in Amsterdam nog stellen zonder Dejan Kravic, Maarten Bouwknecht en Mike Schilder, vanavond in Barendrecht ontbrak alleen Kravic nog. Als Binnenland had willen stunten, dan had het toch liever gezien dat meer Bossche spelers het bekerduel aan zich voorbij moesten laten gaan. Binnenland miste zelf trouwens ook Sander Trommelen en Yasalde paz Costa.

Patrick Frimpong zette Binnenland nog wel op voorsprong, maar via Kees Akerboom, Arvin Slagter (driepunter) en twee scores van Stefan Wessels nam SPM Shoeters al snel de leiding over. Via twee driepunters van de net binnen de lijnen gekomen Floris de Jong snoepte Binnenland halverwege het eerste kwart nog wel iets van de marge af (17-21). Marcel Aarts sloot de eerste tien minuten af met zeven punten en mede daardoor was de achterstand voor de thuisploeg opgelopen tot 13 punten: 17-30.

In het tweede kwart ontliepen beide ploegen elkaar niet veel. In de beginfase bracht Martijn van Noordenne het verschil terug tot negen punten. Nadat SPM Shoeters was uitgelopen naar 29-42, deed Richard Maxwell hetzelfde (33-42), maar dankzij een score van Ralf de Pagter en een vrije worp van Stefan Wessels bepaalde SPM Shoeters de ruststand op 33-45.

Een minuut na rust produceerde Niels Plieger nog een driepunter voor 36-49, maar daarna sloot SPM Shoeters de weg naar de basket goed af. Vier minuten lang bleef Binnenland zonder score (Frimpong brak de ban met een vrije worp), waardoor de Bossche formatie snel afstand kon nemen: 37-59. Via een kwartstand van 9-23 was SPM Shoeters doorgelopen naar 42-68.

De Bosschenaren bleven hun verdedigende taken ook in het slotkwart uitvoeren. Pas na een 0-10 run van SPM Shoeters en vier minuten was het Frimpong die de basket vond: 44-78. Maxwell scoorde de overige zes Barendrechtse punten in de laatste tien minuten. SPM Shoeters ging ruimschoots de bank op. Alleen Akerboom, De Pagter en Frerik Adriaans kregen meer dan twintig minuten speeltijd. De eindstand 50-90 is er eentje voor de boeken. SPM Shoeters kan zich nu gaan opmaken voor een kwartfinale tegen eerste divisionist Lokomotief.

Deel deze pagina

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!