SPM Shoeters naar tweede ronde EuroChallenge!

17 December 2014

Ondanks een nederlaag na twee verlengingen bij het Zweede Södertälje Kings (115-108) heeft SPM Shoeters zich geplaatst voor de tweede ronde van de EuroChallenge. Bij de wedstrijd in Zweden stond er alleen nog prestige op het spel, alle ogen waren gericht op Brindisi, waar Ulm met een overwinning SPM Shoeters kon uitschakelen. Maar Brindisi won en daarmee is SPM verzekerd van nog eens zes Europese wedstrijden. Tartu Rock (Estland), Frankfurt (Duitsland) en Saratov (Rusland) zijn de volgende tegenstanders.

Coach Sam Jones: “Ik vind dat we terecht de tweede ronde hebben gehaald. We hebben ontzettend hard gewerkt om de overwinningen tegen deze topteams uit Italië en Duitsland te behalen.” Jones keek vooral uit naar het weerzien met zijn oud-teamgenoot Gert Kullemäe, hoofdcoach van Tartu Rock.

Terug naar de wedstrijd in Zweden,  
waar beide teams erg aan elkaar gewaagd zijn.Ondanks dat SPM Shoeters de hele tijd tegen een achterstand aan kijkt, weet Södertälje de voorsprong niet echt uit te bouwen. Het verschil blijft de hele wedstrijd klein. Uiteindelijk is het Stefan Wessels , na een pass van Chris Denson, die in de laatste secondes van het vierde kwart er een overtime uit weet te halen met een lay-up. Wessels zou uiteindelijk eindigen op 28 punten en 19 rebounds.

In de overtime weet SPM wel een mooie voorsprong te bemachtigen (91-97). Maar Södertälje wil niet nogmaals voor eigen publiek verliezen, ze vechten zich terug in de wedstrijd. En ook nu staat het in de laatste secondes weer gelijk. Dit maal is het Denson die een poging doet om de winst te pakken, maar het blijft bij een poging. Er moet dus een tweede overtime komen bij een score van 99-99.

In de tweede verleging is het verzet van SPM dan toch gebroken. Brandon Curry: “In een wedstrijd als deze gaat het erom wie de overwinning het meeste wil en dat waren zij dus.” Jones: “Wij kwamen al zonder energie het veld op en dat is niet iets wat je zomaar aan en uit kan zetten.”

Brindisi
Dan kunnen de ogen helemaal gericht zijn op Brindisi, waar het al rust is als SPM eindelijk uitgespeeld is in Zweden. De zaken staan 
er halverwege prima voor (50-32). In het derde kwart komt Ratiopharm Ulm gevaarlijk dichtbij als het binnen de tien punten komt, maar Brindisi laat zich niet verslaan voor eigen publiek en weet de overwinning binnen te slepen. Dank daarvoor!
De tweede ronde begint voor SPM  op dinsdag 21 januari, met een uitwedstrijd tegen Fraport Skyliners (D).

Keyfacts
Wessels 28 pts, 19 reb
Denson 20 pts
Johnson 15 pts, 9 reb
Akerboom 13 pts, 6 reb
Curry 13 pts, 5 reb

Deel deze pagina

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!