SPM Shoeters neemt optie op koppositie

11 March 2015

SPM Shoeters heeft de belangrijke topper in Leiden met 65-69 gewonnen. Dat gebeurde dankzij een goede tweede helft. SPM Shoeters staat nu twee punten achter op koploper Leiden, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld.

Het eerste kwart gaat gelijk op en beide teams doen niet voor elkaar onder. De teams blijven dicht bij elkaar en Leiden staat aan het einde van het kwart met één punt voor. In het tweede kwart lijkt het echter dat Leiden de punten in eigen huis zou houden. De achterstand wordt steeds iets groter en al is het verschil meer dan tien punten. Met 40-27 gaan de teams rusten.

Toch weet SPM Shoeters snel terug te komen in de wedstrijd. Dit doen ze door een geweldig derde kwart. Ze houden Leiden op acht punten en weten zo weer het verschil terug te brengen naar één punt, nog steeds in het voordeel van Leiden. Het vierde kwart is stuivertje wisselen. De voorsprong blijft wisselen, dan loopt Leiden uit, dan SPM Shoeters. Met nog vijf minuten te spelen kijkt SPM tegen een vijf punten achterstand aan. Maar SPM weet al snel de voorsprong te pakken en weet een klein verschil van zes punten te pakken. Met nog een minuut te spelen is het verschil maar drie punten in het voordeel van SPM. Vanaf de vrije worp lijn weet SPM Shoeters via Arvin Slagter nog een puntje mee te pakken en sleept de winst binnen. Het is al de derde zege tegen Leiden dit seizoen, met nog een thuiswedstrijd voor de boeg. Vorig seizoen won SPM ook alle wedstrijden van Leiden. Zaterdag speelt SPM in en tegen Rotterdam Basketball.

Keyfacts
Johnson 19 pts, 10 reb
Slagter 12 pts, 4 reb
Akerboom 11 pts, 4 reb

Deel deze pagina

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!