SPM Shoeters ondanks weergaloze Curry onderuit in Frankfurt

22 January 2015

In Duitsland was Fraport Skyliners uit Frankfurt te sterk voor SPM Shoeters. Na vier spannende kwarten kwam het team van Sam Jones net te kort. De eindstand werd 75-70 in het voordeel van de Duitsers. Sam Jones: “Het team heeft goed genoeg gespeeld om de wedstrijd te winnen, we hebben een goede kans gehad.”

De wedstrijd begint slecht voor SPM Shoeters. Na enkele minuten spelen staat het 7-0 en heeft SPM nog niet kunnen scoren, maar na een time-out van coach Jones weet Brandyn Curry het team op gang te brengen. Langzaam begint SPM Shoeters beter in de wedstrijd te komen, maar het gat dichten lukt nog niet echt. Het team kijkt na het einde van het eerste kwart nog steeds tegen een achterstand van zeven punten aan.

Al vroeg in het tweede kwart weet SPM Shoeters dichterbij te komen. Na anderhalve minuut spelen staat de stand op 24-21 en heeft dit keer Frankfurt een time-out nodig. Deze time-out verandert echter niks aan het spelbeeld, want SPM Shoeters weet door een driepunter van Curry langszij te komen. En meteen daarna weet hij met nog een driepunter zelfs de voorsprong voor SPM Shoeters te pakken. Maar aan het einde van het tweede kwart staat SPM Shoeters weer achter. Met een gewonnen tweede kwart (18-20) en een stand van 42-37 is het rust.

Frankfurt begint de tweede helft wederom sterk. Al snel weten ze een 8-2 run te plaatsen. Maar SPM Shoeters antwoordt snel met een eigen run. Hier heeft Frankfurt echter geen antwoord op en SPM weet langzaam weg te lopen bij Frankfurt. Met nog drie minuten te spelen in het kwart staat SPM Shoeters zes punten los. Daar knabbelt Frankfurt nog drie punten vanaf voor het begin van het laatste kwart.

Het vierde kwart is een echte nagelbijter. Meteen weet Frankfurt weer gelijk te maken. SPM komt moeizaam tot scoren en dat breekt de ploeg uiteindelijk op. Toch zijn de Bosschenaren in de laatste  minuut nog kansrijk, maar de winst is toch voor de Duitsers. Volgende week dinsdag speelt SPM thuis tegen het Estse Tartu Rock, zondagmiddag wacht in de Maaspoort eerst nog de competitiewedstrijd tegen Rotterdam.

Keyfacts
Curry 27 pts (7/11 driepunters)
Johnson 9 pts, 5 reb
Slagter 9 pts, 3 reb
Akerboom 8 pts

 

Deel deze pagina

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!