SPM Shoeters onderuit in Groningen

06 December 2014

SPM Shoeters heeft op bezoek bij landskampioen Donar Groningen verloren. Het werd 78-67 in Martiniplaza en dat was een uitslag waar weinig op af te dingen was.

SPM speelde zonder Chris Denson en dat gemis liet zich voelen, maar coach Sam Jones wilde niks weten van excuses. “Chris is in Brindisi door zijn rug gegaan, maar oké, als de ene speler wegvalt, moet de andere opstaan. Maar als je twintig keer balverlies hebt is het bijna onmogelijk om hier te winnen.”

Het was een slordig treffen in Groningen. Zeker aan Bossche kant, maar SPM begon niet verkeerd. Dat was vooral te danken aan Kees Akerboom, die in het eerste kwart (22-21) vier driepunters raak gooide. SPM was afhankelijk van Akerbooms scores, misschien wel iets té. Toch zat SPM halverwege nog prima in de wedstrijd, al deed de driepunter van ex-Bosschenaar DeJuan Wright in het rustsignaal pijn: 37-34.

In het derde kwart verloor SPM de aansluiting. Lance Jeter, spelverdeler van Groningen, liet met fraaie acties en driepunters de Martiniplaza ontploffen en SPM moest het antwoord schuldig blijven. Het verschil ging naar de dubbele cijfers en werd te groot om nog serieus aan te dringen. De marge werd in de slotminuten nog verkleind tot een puntje of acht, maar Groningen liet zich het kaas niet meer van het brood eten.

Dinsdagavond (20.00 uur) speelt SPM de enorm belangrijke EuroChallengewedstrijd in de eigen Maaspoort tegen Ulm. De verwachting is dat Denson dan voldoende is hersteld om weer aan te treden.
 

Keyfacts
Akerboom 20 pts
Johnson 15 pts, 8 reb
Curry 11 pts, 3 ast, 3 stl
Slagter 7 pts, 7 ast
Wessels 7 pts, 7 reb

Deel deze pagina

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!