SPM Shoeters overtuigend naar halve finale play off

24 April 2016

Door Bryant Abath 
  

Bijna drie kwarten wist Apollo Amsterdam nog enigszins in het spoor van SPM Shoeters te blijven. In het laatste kwart liepen de Bosschenaren nog flink uit om zich via een 63-91 zege te plaatsen voor de halve finale. Daarin wacht Landstede Basketbal.

In het begin kan Apollo beter meekomen met Den Bosch dan tijdens de vorige ontmoeting. Vooral via een sterk spelende Nikki Hulzebos kan Apollo aanklampen bij Den Bosch. SPM Shoeters speelt zelf rustig en kan met veel passes de vrijstaande man bereiken. In de meeste gevallen volgen dan de driepunters, eigenschappen waarmee Arvin Slagter en Stefan Wessels vaak succesvol zijn. Hun driepunters en inside acties van Mike Schilder en Maarten Bouwknecht zorgen ervoor dat Den Bosch in het eerste kwart uitloopt naar 18-23.

In het tweede kwart zet Den Bosch hun bankspelers in het veld. Vooral Pim de Vries is sterk in de verdediging. Apollo blijft scoren met behulp van Hulzebos en een driepunter van Max van Schaik. Dan voelt Den Bosch dat de Amsterdammers wat terugkomen. De startende spelers worden door coach Sam Jones gelijk in het veld gebracht en dat heeft effect. Dejan Kravic met een and-1 en Slagter met een driepunter zetten Den Bosch op een voorsprong van dertien punten: 31-44. De andere Slagter van Apollo, Gian, kan daar nog een jumper tegenover stellen, waardoor beide teams gaan rusten met 33-44.

We komen in het derde kwart op ongeveer hetzelfde spel dat in de Maaspoort is gespeeld. Alleen slaagt Apollo er dan wel in om binnen de tien punten te komen. Driepunters van Aron Royé, Dimeo van der Horst en Van Schaik brengen Apollo terug in de wedstrijd: 48-52. Verder laat Den Bosch het niet komen. De routine geeft deze play-off serie de doorslag gezien de manier waarop Slagter en Wessels elkaar meerdere keren weten te vinden en koelbloedig trefzeker zijn.

Bij Apollo is de pijp leeg. Ze hebben veel energie gestoken in het halen van de play-offs en dat eist nu zijn tol. Hulzebos, topscoorder met 21 punten, voegt de laatste punten nog toe aan Apollo, maar SPM Shoeters gaat onbedreigd deze serie winnen. Bankspelers als Schilder en Frerik Adriaans laten hun aanvallende waarde nog zien aan Bossche kant, maar de Bosschenaren weten dat ze aan hun missie kunnen beginnen in de halve finale tegen Landstede Zwolle. Bij 63-91 is het seizoen voor Amsterdam voorbij. Maar Apollo heeft dit seizoen kunnen laten zien dat zij het andere teams lastig kunnen maken en heeft zich sterk ontwikkeld. De focus voor nu wordt gelegd op volgend seizoen, en voor Den Bosch ligt de focus op het behalen van die derde prijs van dit seizoen: de landstitel.

Deel deze pagina

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!