SPM Shoeters overtuigend op 1-0 tegen Zwolle

03 May 2015

De eerste wedstrijd van de halve finale van de play-offs wist SPM Shoeters te winnen. Landstede Basketbal Zwolle opende sterk, maar had geen antwoord op de sterke tweede helft van SPM Shoeters.

Voordat de wedstrijd begint worden er nog twee prijzen uitgereikt. Brandyn Curry krijgt een prijs voor het behalen van het All-star team en Stefan Wessels voor het behalen van het All-defensive team. Daarna begint de wedstrijd en SPM Shoeters, zonder de geblesseerde Reggie Johnson, begint de wedstrijd sterk. Met drie steals en vier punten pakt SPM de voorsprong, maar Zwolle pakt al snel weer de voorsprong. De ene na de andere driepunter vliegt SPM om de oren. Het lijkt alsof Zwolle alles weet te raken de eerste helft. Toch geeft SPM de wedstrijd niet uit handen, ze blijven sterk aanvallen en zorgen ervoor dat het verschil klein is. Door sterk verdedigend spel weet SPM er voor te zorgen dat Zwolle veel turnovers maakt. Uiteindelijk weet SPM vlak voor rust op gelijke hoogte te komen.

In het derde kwart is het Zwolle dat sterk begint, maar SPM Shoeters draait het snel om en weet voor het eerst sinds de eerste minuut van de wedstrijd weer een voorsprong te pakken. Al snel loopt SPM wat verder uit en als daarna Arvin Slagter en Kees Akerboom achter elkaar snelle driepunters raken, dan gaat het publiek helemaal uit zijn dak. Het is werkelijk een feest in de Maaspoorthal en dat is ook te merken in het spel op het veld. Waar Zwolle de ene na de andere driepunter raak schoot in de eerste helft, heeft het er nu moeite mee. Ze proberen te reageren op de driepunters van Akerboom en Slagter, maar tevergeefs. Vlak daarna schiet Akerboom nog een driepunter erin en wederom ontploft de Maaspoorthal. Als het derde kwart ten einde is, staat SPM acht punten voor. In het vierde kwart gaat SPM Shoeters overtuigend door. Al snel is het verschil twintig punten. Zwolle weet het verschil nog iets terug te brengen, maar de winst is binnen. 1-0. Dinsdagmiddag volgt wedstrijd twee van deze best-of-seven in Zwolle.

Keyfacts
Denson 19 pts, 6 reb
Akerboom 15 pts
Wessels 14 pts, 8 reb
De Pagter 12 pts, 12 reb
Curry 12 pts, 8 ast, 5 reb

Deel deze pagina

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!