SPM Shoeters pakt eerste kans op titel niet

27 May 2015

SPM Shoeters heeft de eerste kans op het kampioensschap niet gepakt. In Groningen deed de thuisploeg iets terug in de serie: 67-62.

SPM, dat achterna was gereisd door een paar honderd supporters, was zeker kansrijk. Maar ook duidelijk was dat Groningen voor haar laatste kans streed. Daardoor werd het een echte vechtwedstrijd waarin scores behoorlijk duur waren. Groningen kwam net even wat beter uit de startblokken (20-15 na het eerste kwart). Maar SPM nam het initiatief daarna over. Er werden in het tweede kwart slechts zes punten geïncasseerd en daardoor was de leiding halverwege voor de Bosschenaren: 26-29.

Ook daarna bleef het meer spannend dan goed, hoewel Chris Denson zich leek te ontworstelen aan de zenuwen. Opvallend was het vele missen van vrije worpen aan beide kanten. Het kwam allemaal aan op de slotfase, waarin een drietje van Sean Cunningham SPM pijn deed. Arvin Slagter schoot er even snel een driepunter in, maar Groningen pakte in het laatste kwart zes aanvallende rebounds en die tweede kansen deden SPM uiteindelijk de das om. Groningen gooide de wedstrijd vanaf de vrije worplijn in het slot. Donderdag krijgt SPM in eigen huis een nieuwe kans op de titel.

Keyfacts
Denson 19 pts, 9 reb
Wessels 17 pts, 5 reb
Slagter 11 pts, 4 ast
Curry 9 pts, 4 ast

Deel deze pagina

next match
15 December 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!