SPM Shoeters simpel naar halve finale beker

04 March 2015

Ook in de tweede kwartfinalewedstrijd in de beker wist SPM Shoeters ruim van BSW Weert te winnen: 45-88. De ploeg van Sam Jones verdedigde een voorsprong van 41 punten uit de eerste wedstrijd. Dit werd eenvoudig gedaan en SPM Shoeters wist na twee wedstrijden te winnen met een totaal van 84 punten.

Dit keer weet SPM Shoeters al meteen de touwtjes in handen te nemen in Weert. Het team dat niet kan beschikken over Arvin Slagter en Ralf de Pagter (achillespeesblessures), weet al vroeg in het eerste kwart de leiding te pakken en geeft deze ook niet meer uit handen. De wedstrijd heeft een opvallende rol voor de jonge spelers van SPM. Frerik Adriaans, Pim de Vries en Vincent Nguyen krijgen een fors aantal minuten om te spelen. Deze weten ze ook goed te benutten. Halverwege de wedstrijd heeft SPM Shoeters al een voorsprong van twintig punten in handen.

In het derde kwart vallen beide teams stil en is het scorend gezien niet het beste kwart. SPM Shoeters weet maar veertien punten te maken, maar weet Weert op zes punten te houden. In het laatste kwart is het vooral een wedstrijd tussen de jonge spelers van beide teams. Pim de Vries weet goed het team te leiden. Wederom winnen ze het kwart en zetten ze de eindstand op 45-88. Zondag speelt SPM Shoeters hun eerste halve finale wedstrijd, uit tegen Landstede Basketbal.

Keyfacts
Johnson 14 pts, 11 reb
Schilder 12 pts, 4 reb
Wessels 11 pts, 4 reb
Akerboom 9 pts

Deel deze pagina

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!