SPM Shoeters toont karakter en veerkracht tegen Donar

05 April 2015

Zonder de geschorste Reggie Johnson en de nog altijd geblesseerde Marcel Aarts heeft SPM Shoeters in een prachtig basketbalgevecht de overwinning tegen Donar uit Groningen binnengesleept. Na verlenging werd het 84-79 in de goed gevulde Maaspoort.

Hoewel SPM Shoeters als eerste scoort in de wedstrijd, is het Groningen die de wedstrijd domineert in het eerste kwart. Al snel pakt Groningen de voorsprong en weet SPM Shoeters maar geen antwoord te geven. Aan het einde van het kwart staat het 8-21 voor Groningen. SPM maakt maar twee veldscores en de aanval loopt niet, net als tegen Zwolle. Groningen loopt in het tweede kwart uit naar 15-30, maar dan volgt er een ommekeer. De rest van het kwart komt Groningen niet meer tot scoren en via een 16-0 run pakt SPM Shoeters zo waar de voorsprong bij het ingaan van de rust.

Na de rust gaat het gelijk op. SPM Shoeters heeft een voorsprong van vier punten, maar weet deze niet verder uit te breiden. In het vierde kwart pakt Groningen dan toch het initiatief stevig in handen. Lance Jeter blijft maar driepunters raak gooien, maar SPM heeft Brandyn Curry. Het gat van elf punten wordt gedicht en vanaf de vrije worplijn schiet Ralf de Pagter de wedstrijd weer in evenwicht: overtime. Door de smalle rotatie wordt er veel gevraagd van De Pagter en Stefan Wessels (ook Frerik Adriaans deed zijn verdedigende werk naar behoren in de minuten die hij kreeg), maar de tank is nog niet leeg. Wessels pakt een aanvallende rebound en promoveert die tot een score, Arvin Slagter schiet een cruciale driepunter raak en Curry blijft belangrijk. Hij schiet vanaf de vrije worplijn de eindstand op het bord met zijn 31e en 32e punt.

Volgende week zaterdag staat de kraker tegen Leiden om de nummer één positie op het programma, maar eerst moet SPM maandag op bezoek in Leeuwarden en volgt donderdag nog een thuiswedstrijd tegen Weert.

Keyfacts
Curry 32 pts, 4 reb
Denson 19 pts, 6 reb
De Pagter 11 pts, 9 reb, 4 ast
Wessels 10 pts, 8 reb, 4 ast

Deel deze pagina

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!