SPM Shoeters toont professionaliteit tegen Leeuwarden

13 February 2015

SPM Shoeters heeft geen fout gemaakt tegen Aris Leeuwarden. Ondanks de lange trip naar Rusland en de gebrekkige voorbereiding werden de Friezen gedecideerd opzij gezet: 93-66.

Dus waren er na afloop vooral tevreden gezichten in het Bossche kamp en ging de focus snel weer op de wedstrijd in Groningen van zaterdagavond. “Ik ben tevreden met de reactie van de ploeg na de nederlaag in Rusland en de zware reis”, zei coach Sam Jones. “We willen er verdedigend altijd staan en dat was de eerste drie kwarten prima. Ik hoor vaak dat we zoveel wedstrijden spelen, maar de vele wedstrijden geven ook ritme. Zaterdag tegen Groningen is een echte test voor ons. De eerste keer verloren we daar na een zware reis naar Brindisi, eens kijken of we daarvan geleerd hebben.”

SPM hoefde niet heel diep te gaan om Leeuwarden op de knieën te krijgen. De eerste helft werd benut om een veilige marge op te bouwen (50-33) en in het vervolg kon het duel rustig worden uitgespeeld, met daarin veel minuten voor Mike Schilder, die zijn rentree maakte na een lichte enkelblessure. Regelmatig stond SPM zelfs met een volledig Nederlands team op de vloer. Marcel Aarts was hierin de opvallendste man. Zijn veertien punten (6/7) en verdedigende arbeid waren voldoende voor Microway MVP-bloemetje.

Zaterdag speelt SPM in Groningen, woensdag wacht de thuiswedstrijd tegen Frankfurt.

Keyfacts
Curry 15 pts, 4 reb, 4 ast
Aarts 14 pts, 5 reb
Denson 12 pts
Akerboom 10 pts

Deel deze pagina

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!