SPM Shoeters verlaat EuroChallenge met nederlaag

25 February 2015

SPM Shoeters, dat al uitgeschakeld was, heeft de laatste Europese wedstrijd van het seizoen verloren. In Estland was Tartu Rock, het team van oud-speler Gert Kullemäe, met 71-64 te sterk. 

Kees Akerboom: “We probeerden anders te verdedigen in het begin en daardoor was de start beter dan in de eerste wedstrijd tegen Tartu.” SPM Shoeters en Tartu gaan lang gelijk op en het is SPM dat met een voorsprong van twee punten de kleedkamer kan opzoeken.. Sam Jones: “We begonnen de wedstrijd defensief goed en wisten ze tot 30 punten te houden. ”

Ook in het derde kwart blijft de wedstrijd lang spannend, maar halverwege begint Tartu weg te lopen van SPM Shoeters. Het verschil is al snel acht punten en dat gaatje kan maar niet gedicht worden. In het vierde kwart laat Tartu zien waar het om gevreesd wordt: de driepunters. Ze schieten er drie raak en SPM Shoeters kijkt tegen een steeds groter wordende achterstand aan. Jones: “Ze braken ons met de driepunters.”

Het verschil gaat naar de zestien punten. Met een wanhoopsoffensief komt SPM wel dichterbij, maar het gat is te groot. Akerboom: “We hebben in een korte periode veel fouten gemaakt. Zij hebben daar goed van geprofiteerd en de achterstand was al snel zestien punten. We zijn nooit gestopt met vechten, maar we moeten slimmer zijn en onszelf niet in die positie brengen.”

Het Europese avontuur is voorbij, vanaf nu gaat de focus op de landstitel en beker. Komende zaterdag en dinsdag speelt SPM in Weert. Eerst voor de competitie, daarna voor de beker.

Keyfacts
De Pagter 10 pts
Wessels 9 pts, 8 reb
Curry 9 pts, 5 reb
Denson 9 pts, 3 reb
Schilder 9 pts

Deel deze pagina

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!