SPM Shoeters verslaat ook Ulm in eigen huis

10 December 2014

In een volle Maaspoorthal wist SPM Shoeters ook in de derde thuiswedstrijd van de EuroChallenge de winst te pakken, dit maal tegen het Duitse Ratiopharm Ulm. De eindstand zorgde voor veel positieve gedachtes in Den Bosch, want SPM Shoeters wistniet alleen te winnen met 87-76, het gebeurde ook nog eens met meer dan negen punten verschil, waardoor het onderling resultaat tegen Ulm positief is en dat biedt een mooi perspectief op de tweede ronde. Sam Jones: “Ik ben erg trots op mijn jongens, en ik ben erg trots op hoe we de wedstrijd hebben afgesloten.”

Al bij aanvang van de wedstrijd zit de sfeer er goed in. Elke supporter in de Maaspoort, zelfs het handje vol met Duitsers dat is meegereisd, gaat staan als de wedstrijd begint. En ze blijven met z’n allen staan totdat SPM Shoeters de eerste score maakt. Gelukkig is deze al snel en laat heel de Maaspoorthal zich horen bij iedere aanval van SPM Shoeters. Ook bij ieder balbezit van Ulm is de zaal niet stil. SPM Shoeters begint furieus en Ulm moet het antwoord schuldig blijven. “We hebben met veel energie en agressie gespeeld, zowel de aanval als de verdediging,” zegt Chris Denson, die dankzij zijn 27 punten verkozen wordt tot Microway MVP. SPM Shoeters is goed op dreef en scoort erg makkelijk. Na het eerste kwart heeft SPM Shoeters een comfortabele leiding te pakken van 16 punten.

Ook al heeft SPM Shoeters een flinke voorsprong op Ulm, dit betekent niet dat de wedstrijd al gewonnen is. Ulm begint het kwart sterk en weet langzaam dichterbij te komen. Ulm begint steeds meer druk te zetten en SPM Shoeters komt steeds minder tot goede schoten. Ondanks dat SPM Shoeters het zwaar heeft blijven de supporters de spelers volop steunen. Nog steeds gaat de zaal uit hun dak bij iedere score en probeert het de tegenstander uit de concentratie te krijgen bij vrije worpen. Ulm wordt gevaarlijker, maar weet nog niet echt in de buurt van SPM Shoeters te komen, de voorsprong blijft in de dubbele cijfers voor SPM Shoeters als de teams de rust in gaan: 39-27.

Ook in het derde kwart blijft Ulm druk zetten op SPM Shoeters, maar in dit kwart weten de spelers er beter mee om te gaan. Ondanks dat Ulm een paar keer goed gevaarlijk is, blijft SPM Shoeters zelf druk zetten op de Duitsers en weten ze er voor te zorgen dat de tegenstander veel de bal verspeeld. Maar SPM Shoeters heeft zelf ook flink wat turnovers, dus de scores van dit kwart blijven dicht bij elkaar zitten. Het blijft spannend als beide teams het vierde kwart in gaan. Het verschil is nog maar tien punten in het voordeel van SPM Shoeters.

In het vierde kwart lijkt het even alsof Ulm er alsnog vandoor gaat met de overwinning. Als ze opeens nog maar twee punten achter staan op SPM Shoeters, lijkt het alsof ze hun spel gevonden hebben. Denson: “Toen het verschil nog maar twee punten was lieten we even ons kopje hangen, maar gelukkig voor ons konden we snel de knop omschakelen.”
Al snel is de voorsprong weer boven de tien punten.. Zodra het eindsignaal klinkt, is er een explosie van geluid om de gewonnen wedstrijd. Sam Jones: “Ik  Groningen bedanken, zei hebben ons laten zien dat we van ieder team kunnen verliezen en dat zorgde ervoor dat we veel scherper deze wedstrijd ingingen.”

 Er was na afloop veel discussie over het uitgangspunt om de volgende ronde te bereiken. Het zit ongeveer zo: de laatste groepswedstrijd die SPM volgende week in Zweden speelt is niet meer van belang. Die andere wedstrijd des te meer en het is heel simpel: wint Brindisi in eigen huis van Ulm, dan is SPM door naar de volgende poulefase. Wint Ulm in Italië, dan is SPM uitgeschakeld…
HUP BRINDISI!!!

Keyfacts
Denson 27 pts
Curry 14 pts, 5 reb
Slagter 13 pts, 3 ast
Wessels 10 pts, 8 reb, 3 ast
Johnson 10 pts, 4 reb, 3 blk

Deel deze pagina

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!