SPM Shoeters maakt titelaspiraties waar!

01 December 2015

Door Freddy Klooté

DEN BOSCH, 20 december 2015 - SPM Shoeters heeft de topper tegen Zorg en Zekerheid Leiden met 85-66 gewonnen. Vooral na rust viel de Leidse ploeg ver terug. Stefan Wessels deelde de knock-out uit en werd terecht uitgeroepen tot 'man of the match'.


Het was op deze laatste speeldag van het kalenderjaar voor de Shoeters uit Den Bosch erop of eronder. Bij verlies zou Zorg en Zekerheid Leiden maar liefst zes punten voorstaan in de rangschikking. Misschien wel daarom was het gezellig vol in de Maaspoort, temeer omdat ook nogal wat Leidenaren de weg naar het zuiden hadden gevonden.

Het verschil in deze hard gespeelde wedstrijd werd in het derde kwart gemaakt. Den Bosch liep plotseling enorm uit en Leiden moest, na van de schrik bekomen te zijn, beetje bij beetje terug krabbelen. In het laatste kwart zorgde Stefan Wessels met twee gave driepunters op rij voor de definitieve knock-out in deze rommelige wedstrijd. SPM Shoeters doet hierdoor nog mee voor het kampioenschap. Landstede maakte in de andere wedstrijd van vandaag geen fout en gaat met twee punten voorsprong op Leiden de winterstop in.

Stefan Wessels opende voor Den Bosch. Vanaf de tribunes daalde een regen van knuffels neer op het veld. Voor het goede doel. Bij het gelijkmaken van Thomas Koenis was het de beurt aan de Leidse supporters om hun knuffels op het veld te gooien. Een gebaar dat door de Bossche supporters zeer werd gewaardeerd.

Het eerste kwart was gelijkopgaand. Op alle fronten. Zorg en Zekerheid Leiden speelde sneller, combineerde beter dan de thuisploeg, maar faalde hopeloos in de afwerking. Mede daardoor kon de thuisploeg via met name Kees Akerboom, Arvin Slagter en Dejan Kravic uitlopen tot 18-11. Mohamed Kherrazi deed nog wat terug, waarna Slagter een serieus gat sloeg naar 24-13. Met een driepunter in de buzzer verzachtte Cashmere Wright de achterstand tot de 24-16 kwartstand.

Ook het tweede kwart ging gelijk op. Zorg en Zekerheid Leiden startte goed met een drietje van Worthy de Jong en twee punten van Wright. 24-21. Den Bosch zag net op tijd dat het ook nog meespeelde en via Kravic liep het weer wat uit naar 26-21. Het slot van het tweede kwart was voor Leiden dat door driepunters van Rogier Jansen en Jeroen van der List voor een spannende 33-32 zorgde. Arvin Slagter maakte met twee punten de ruststand: 35-32. Kwartstand 16-11 voor ZZ Leiden. Van de tribunes klonk vooral Leids gezang.

Na een zeer rommelige eerste minuut zorgde Leon Williams voor de eerste punten na de thee. Kees Akerboom deed er nog drie bovenop. Kravic volgde met twee en weer de jarige Akerboom trakteerde zichzelf met alweer een gave driepunter. Plotseling stond het 45-32. Een time-out voor Leiden dus. Coach Eddy Casteels ging verhaal halen bij de groene tafel en kreeg een technische fout aan zijn broek. Dat zorgde ervoor dat de Shoeters met een vrije worp verder konden gaan in hun 14-0 run: 49-32. Maar Leiden gaf niet op. De wedstrijd werd feller, het aantal fouten groter. Wright gooide er twee fraaie drietjes in en bracht de achterstand terug tot acht punten. Weer mikte Akerboom er een drietje in. Jansen volgde dat voorbeeld, waardoor de achterstand van de bezoekers een hele tijd rond de tien punten lag. Bij 59-48 kreeg Worthy de Jong twee vrije worpen. De twee missers deden pijn aan de ogen. Bovendien verzuimde hij hiermee Den Bosch wat ongeruster te maken, want ondanks de grote voorsprong in dit kwart voelde je aan de zijkant steeds de Bossche angst dat Leiden nog zou terugkomen. Williams miste zijn vrije worpen niet en met een 61-48 stand ging men het laatste kwart in.

Ook in het laatste kwart werd er nog voor elke bal gestreden. Het aantal persoonlijke fouten liep gestaag op. Na weer een drietje van Van der List scoorde Kravic driemaal op rij. De voorsprong voor Den Bosch bleef tot halverwege het kwart rond de twaalf punten. Tot bij de stand van 72-62 Stefan Wessels binnen 30 seconden twee enorme driepunters in het netje dropte. Ineens stond het 78-62 en was het over. Uiteraard moest de tijd worden vol gemaakt. De Bossche bank kreeg ook nog wat minuten en na de 85-66 eindscore door Maarten Bouwknecht werd definitief afgefloten. Een verdiende zege van Den Bosch, met een wat geflatteerde eindstand.

Deel deze pagina

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!