SPM Shoeters wint kersttopper van Leiden

26 December 2014

SPM Shoeters heeft in een spannend duel de kersttopper van Zorg & Zekerheid Leiden gewonnen: 82-77. Omdat Leiden meer wedstrijden heeft gespeeld is het nog altijd koploper, maar SPM is nu het team met de minste nederlagen (twee) in de competitie.

Den Bosch en Leiden maakten er in een volle Maaspoort vooral een spannend duel van. Want goed was het vooral in de eerste helft niet. SPM kon aanvallend maar geen ritme vinden, maar datzelfde gold voor Leiden en daardoor was eer halverwege geen noemenswaardige schade: 29-30. Het hoogtepunt vond eigenlijk al heel snel plaats, toen de supporters massaal gehoor gaven aan de oproep van de club om een knuffelbeer mee te nemen. Na de eerste score van Brandyn Curry vond er zoals afgesproken dan ook een knuffelregen plaats. Het veld lag vol met beesten die worden geschonken aan de kinderafdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Bedankt daarvoor!

In de tweede helft verscheen er een stuk beter SPM op de vloer, waarin Reggie Johnson symbool stond voor zijn ploeg. Vier punten voor rust, zeventien daarna. SPM worstelde drie kwarten lang om een beetje los te komen van Leiden. Toen er eindelijk een gaatje was van een punt of zeven (dat was veel in deze wedstrijd) en SPM de wedstrijd onder controle had, kwam Leiden in de slotfase met een alles-of-niets tactiek nog akelig dichtbij. Veldscores waren vervolgens schaars aan Bossche kant, maar vanaf 72-70 – op twee minuten van het einde – bleef SPM ijskoud vanaf de vrije worplijn. Eerst gooide Stefan Wessels vier vrije worpen achter elkaar raak, vervolgens deed Kees Akerboom precies hetzelfde, waardoor het verschil vijf werd, met nog een paar seconden op de klok. Om helemaal zeker van zijn zaak te zijn, nam coach Sam Jones een halve seconde voor tijd nog een time-out (bij 80-77), om de bal op de aanvalshelft in te nemen. Reggie Jonhson zette in die halve seconde de eindstand op het bord.

Na een korte kerstvakantie hervat SPM de competitie op zondag 11 januari met een thuiswedstrijd tegen Weert.

Keyfacts
Johnson 21 pts, 6 reb
Slagter 15 pts, 5 reb
Akerboom 13 pts, 4 reb

Deel deze pagina

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!