SPM Shoeters zet grote stap naar titel

22 May 2015

SPM Shoeters heeft in de uitwedstrijd tegen Donar Groningen wederom een flinke tik uitgedeeld. Het fanatieke Groningse publiek werd stil gespeeld: 61-70 en 2-0 in de best-of -7.  

Al vanaf de start van de wedstrijd is het spannend. SPM Shoeters speelt wederom sterk, maar Groningen laat zich niet kennen. Na vijf minuten spelen heeft Groningen een kleine voorsprong opgebouwd, maar echt weglopen kunnen ze niet. SPM Shoeters weet Groningen in het vizier te houden en aan het einde van het eerste kwart is het verschil nog minimaal, namelijk 20-18. In het tweede kwart is het SPM Shoeters dat scherp begint. Zo weet ze door twee fouten van Groningen aan de leiding te komen. Langzaam maar zeker weet SPM deze kleine voorsprong uit te bouwen tot acht punten bij rust.

Als beide teams aan het derde kwart beginnen is het Groningen dat aandringt. Ze beginnen het kwart met een 8-0 run en zo is het verschil al meteen weer weggewerkt. Maar SPM Shoeters pakt zich weer op en weet, mede door Reggie Johnson, weer een run te pakken. In het vierde kwart blijft het lang gelijk op gaan. Als met nog iets meer dan vijf minuten op de klok zowel Chris Denson als Sam Jones een technische fout krijgen, zit Groningen weer helemaal in de wedstrijd. Als daarna Cunningham Groningen binnen de twee punten brengt, zorgt Kees Akerboom voor opnieuw een klap voor Groningen, hij schiet in alle rust een driepunter raak. Johnson is daarna belangrijk onder het bord. Hij krijgt de fout mee na het pakken van een aanvallende rebound en  mag vanaf de lijn de voorsprong uitbouwen naar zeven punten. Uiteindelijk wint SPM Shoeters met 61-70 en staat het 2-0 voor in deze finalereeks.

Zaterdag speelt SPM Shoeters hun tweede thuiswedstrijd om acht uur.

Keyfacts
Curry 17 pts, 9 ast
De Pagter 13 pts
Johnson 10 pts, 13 reb, 3 ast, 3 blk
Denson 10 pts, 5 reb, 3 ast
Slagter 9 pts, 3 ast
Akerboom 8 pts, 6 reb

Deel deze pagina

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!