SPM toont mentale kracht tegen Zwolle

06 February 2015

SPM Shoeters heeft twee dagen na de kater tegen Saratov bewezen dat het mentaal wel goed zit. Landstede Zwolle, toch de nummer vier van de competitie, werd opvallend soeverein aan de kant gezet: 79-56.

SPM had eerder in het seizoen verloren in Zwolle en leek voor een lastige klus te staan. Ga maar na: er was slechts een dag rust om de Russische dreun te verwerken en fysiek hebben de vijftig minuten tegen Saratov er ook ingehakt. En dan kon coach Jones ook niet beschikken over de geblesseerde Reggie Johnson en Mike Schilder. Het ging dan ook stroef in de eerste twee kwarten. Maar Zwolle imponeerde ook niet en SPM kon rusten met een kleine voorsprong: 32-27.

De tweede helft kantelde de wedstrijd volledig. De Bossche verdediging bleef op slot en doordat het driepunters regende (Kees Akerboom, Arvin Slagter, Brandyn Curry, Chris Denson) was het na een subliem derde kwart (31-13) eigenlijk wel beslist in de Maaspoort. En dat was knap. “Ik denk dat we gedaan hebben wat we moesten doen”, zei de Microway MVP, Arvin Slagter. “We hebben professioneel gespeeld. Zwolle heeft een goede ploeg, maar we hebben veertig minuten geconcentreerd gespeeld. Met een goed resultaat.”

Zwolle doet mee om de topplekken en won vorige week nog in Groningen, maar SPM had er dus weinig van te duchten. Slagter: “Ze hebben ook open schoten gemist, maar we hebben dingen weggenomen die zij graag willen doen.”

En zo ging het vizier weer op Saratov. SPM reist zondag al af naar Rusland, waar het dinsdag de kans krijgt op revanche.

Keyfacts
Denson 25 pts, 4 reb, 3 ast
Slagter 17 pts, 4 ast
Akerboom 14 pts
Curry 10 pts, 6 ast, 4 reb

Deel deze pagina

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!