Springcamp in Maaspoort met speciaal oog voor 3x3

23 April 2018

De tweedaagse camps van de New Heroes Basketball Academy Den Bosch brengen de deelnemers altijd wat nieuws. Lag de nadruk tijdens het laatste Najaarscamp in Den Bosch op de verbetering van ‘het schot’, tijdens het komende camp op 1 en 2 mei  is er op de tweede dag speciale aandacht voor de techniek en taktiek van het 3x3 Streetball, de inmiddels Olympische loot aan de basketbalboom.  

Deze eigentijdse variant van het basketbal, ontstaan op en verder ontwikkeld voor de outdoor-courts, maakt een bliksemsnelle ontwikkeling door en ziet dat door het IOC al meteen bekroond met een Olympische status. Dus wordt er in 2020 in Tokyo al om goud, zilver en brons gespeeld door de internationale 3x3-top. Waar toe Nederland absoluut hoort. Niet voor niets werden onze Lions en Angels vorig jaar in Amsterdam gekroond tot respectievelijk tweede en vierde van Europa.   

Het voorjaar is druk doende de koude winter te verdrijven dus komt het 3x3-seizoen ook weer op gang. Niet voor niets omarmt de NBB het plan om de jeugd tijdens dit tweedaagse trainingscamp bij te scholen in deze flitsende, hippe basketbaldiscipline. Aan de hand van onder meer Jesper Jobse en enkele van zijn ‘zilveren’ EK-teammaats.   

Dat neemt niet weg dat ook het niet alleen op het 3x3 gerichte basketbaltalent van 8 tot en met 18 jaar op 1 en 2 mei volop aan zijn trekken komt in de Maaspoort. Op de eerste dag staat het camp namelijk meer in het teken van het aloude 5x5-basketbal en haar eigen disciplines.

Topbezetting
Van zeven toptrainers staat de komst naar het Springcamp in Den Bosch inmiddels al vast. Dat zijn naast de 3x3-specialisten Jesper Jobse & co en ‘mister 3x3’ Vincent Krieger ook campdirector Ralf Schilder, Lamont Randolph en de (oud-)internationals Mario Bennes en Francis Donders. Een staffbezetting om van te watertanden!

De inmiddels 29-jarige Francis Donders verdient als heuse globetrotter een aparte vermelding. De spelverdeelster startte al vroeg een reis door Europa die gerust indrukwekkend genoemd kan worden. Ze begon die in Eindhoven (bij Almonte) en deed vervolgens Oostenrijk, België, Engeland, Oekraïne, Wit-Rusland, Duitsland en Hongarije aan. De routinier is de ideale leermeester voor met name het vrouwelijk basketbaltalent dat naar het Springcamp komt.

Alle spelniveaus
De beide campdagen beginnen ’s morgens om 9.30 uur en duren tot 16.00 uur. Met name op de tweede dag komen de specifieke elementen van het 3x3-basketbal volop aan bod. Dus veel passinggames, flitsende post- en razendsnelle spinmoves en stevige 1-tegen-1 duels passeren dan de revue in de Maaspoort.  

De deelname staat dus open voor jongens en meisjes van 8 tot en met 18 mei. Van alle spelniveaus. Op beide dagen krijgen de deelnemers een gezonde lunch voorgezet en daarnaast volop frisdrank, snacks en fruit. Deelname aan deze tweedaagse kost €82,50, te voldoen bij inschrijving hier. De inschrijving sluit op zondag 29 april. Maar wil je zeker zijn van deelname? Schrijf dan eerder in. Elke deelnemer brengt in principe een eigen basketbal mee.   

 

 

Deel deze pagina

tags

New Heroes Academy, Spring Camp, 2018

next match
23 March 2019 @ 19:30
vs

Stay in touch with us!