Van den Elzen tekent eerste profcontract

18 June 2017

Stan van den Elzen (17 jaar oud, 1.96m lang) heeft zijn eerste contract als professional getekend. De talentvolle forward blijft tot minimaal de zomer van 2020 uitkomen voor New Heroes. De exponent uit de eigen opleiding maakt sinds 2015 deel uit van de jeugdselectie en is mede-opgeleid door Black Eagles te Rosmalen. De Bosschenaar speelde een belangrijke rol in het landskampioenschap van u16 en mocht met Nederland u16 naar het Europees Kampioenschap in Bulgarije. Afgelopen seizoen maakte Van den Elzen zijn debuut bij het vlaggenschip van New Heroes.

In de wolken
Het talent is in de wolken met zijn eerste profcontract: “Ik vind het geweldig dat ik de kans krijg bij een topclub als New Heroes! De komende drie seizoenen hoop ik mijzelf te ontwikkelen en een rol te spelen in het winnen van wedstrijden voor deze organisatie. De afgelopen periode heb ik veel gesproken met Jos Frederiks en Silvano Poropat en ik weet zeker dat er geen betere plek is om mijn carrière te beginnen.”

Traditie in opleiden van talent 
Jos Frederiks is uitermate te spreken over het contracteren van de jeugdinternational. “Stan is een van Nederlands grootste talenten. Staat verdedigend zijn mannetje, heeft scorend vermogen en gaat gemakkelijk mee in het teamspel dat wij voor ogen hebben. Daarnaast beschikt hij over de juiste instelling om het te maken als prof. Het zegt genoeg dat we hem direct tot 2020 vastleggen. Den Bosch heeft een jarenlange traditie als het gaat om het ontwikkelen van talent en dat wordt de komende jaren extra onderstreept. Wij zien het als onze plicht om Nederlands talent klaar te stomen voor de top.”

Met het contracteren van Stan van den Elzen kent de selectie van Silvano Poropat zijn 5e speler. Eerder werden Bouwknecht, Wessels, Akerboom en Oudendag vastgelegd.

Deel deze pagina

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!