Stelt New Heroes de 2e plek veilig(er)?

08 February 2018

Met de laatste wedstrijd tegen ZZ Leiden nog vers in het geheugen staat de volgende klassieker alweer op het programma. Waar New Heroes tegen Donar pas 1x heeft aangetreden is het tegen ZZ Leiden al de 3e keer dit seizoen dat de ploegen elkaar treffen. De laatste wedstrijd in de Maaspoort was er een waar nog lang over nagepraat is. Waar iedereen het wel over eens was is dat de 68-60 overwinning voor New Heroes meer dan terecht was. Waar het er in het begin voor New Heroes niet goed uit zag, de achterstand bij rust was 7 punten, was het na rust dan toch New Heroes die aan het langste eind trok. Voor New Heroes was het Bouwknecht die in deze wedstrijd een hoofdrol opeiste. . Hij was het die in de eerste twee kwarten, met sterk spel, er voor zorgde dat de voorsprong van ZZ Leiden bij rust niet al te groot was. 

ZZ Leiden (13-4)
Na de verloren wedstrijd in Den Bosch liep ZZ Leiden een week later weer tegen een nederlaag aan.  In Rotterdam was Forward Lease, dankzij matchwinnaar en uitblinker Ordane Kanda, met 77-76 te sterk voor de ploeg uit de sleutelstad. Halverwege het laatste kwart had ZZ Leiden nog een 60-73 voorsprong, maar Forward Lease wist toch knap de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met nog 3 seconden op de klok was het de driepunter van Kanda die de Leidenaren de das om deed.  Daarna pakte ZZ Leiden een degelijke overwinning op Apollo Amsterdam, om daarna, thuis tegen BAL, weer een moeizame wedstrijd te spelen. Dit keer was het wel Leiden dat de overwinning kon vieren, 74-70 maar gemakkelijk ging het allerminst.

Tijdens de wedstrijd in Den Bosch zat hij nog op de tribune, maar in de weken daarna maakte de 2.13 meter lange center Alexandru Lucian Olah genoeg indruk om een contract tot het einde van het seizoen af te dwingen. Hij zal derhalve ook tegen New Heroes zijn opwachting maken.

New Heroes  Den Bosch (13-3)
Met 11 overwinningen op rij is het niet moeilijk om vast te stellen dat de ploeg het juiste ritme te pakken heeft.  In de laatste thuiswedstrijd, op 3 februari tegen Aris, had de ploeg het even moeilijk met de stugge Friezen, maar de 90-79 overwinning betekende dat de winning streak nog levend is. Met nog 2 wedstrijden te gaan voor de mini break (ivm interlands) is het van belang voor New Heroes dat ook deze 2 wedstrijden in winst worden omgezet. Te beginnen met a.s zaterdag om zodoende de 2e plek op de ranglijst iets steviger in handen te houden.

Op het moment van schrijven is nog niet bekend of Marshall weer zijn rentree zal maken. Zoals bekend bekijkt de staf van New Heroes het van dag tot dag en is de kans groot dat pas op zaterdag voor de wedstrijd bekend zal zijn of hij weer mee kan doen. 

Deel deze pagina

tags

Voorbeschouwing, 2018

next match
23 March 2019 @ 19:30
vs

Stay in touch with us!