De laatste thuiswedstrijd in Poule D

24 November 2015

Vanavond de ‘do or die’-game tegen Elan Chalon. De Franse club is koploper in onze poule. Wat zouden we moeten weten van deze club voordat we vanavond tegen ze aan treden?

Historie
De club is opgericht in 1955 en speelt haar wedstrijden in Chalon-sûr-Saône in Frankrijk. Nadat twee clubs zijn samengaan ontstond Elan Chalon. Een aantal jaren later, in 1970, werd zelfs samengaan met een voetbalcub. Sinds 1994 heeft Elan Chalon een professionele status en vanaf het seizoen 1996 spelen ze op het hoogste niveau in Frankrijk.

Thuishaven & Clubkleuren
Elan Chalon speelt haar thuiswedstrijden in het stadion Le Colisée oftwel Het Colosseum. Het stadion biedt ruimte aan 5.000 supporters. De clubkleuren zijn wit en rood. Naar verwachting zal de club vanavond in het rood aantreden.

Team
Volgens de website spelen 10 spelers vast in het eerste team. 5 Fransen zijn aangevuld met 5 Amerikanen. Topschutter voor Elan Chalon in Europa is Jeremy Hazell (#5) met 14,8 punten per wedstrijd. Overall staat Elan Chalon 4e in de Europe Cup met gemiddeld 86,3 punten per wedstrijd.

Elan Chalon Kampioen

Resultaten
Elan Chalon is jaren een goede subtopper geweest en heeft een groot aantal keren meegedaan aan de play-offs. Het beste seizoen wat ze ooit gehad hebben, is het seizoen 2011-2012. Hierin werden ze landskampioen, wonnen ze de Franse beker en haalden ze de finale in EuroChallenge. Momenteel staan ze 8e in de nationale league en zoals aangegeven ongeslagen bovenaan in onze poule in de Europe Cup.

Vorige wedstrijd
Drie weken geleden speelde SPM Shoeters Den Bosch uit tegen Elan Chalon. De mannen van Coach Jones bleven lang bij en een stunt was mogelijk, maar helaas verloren ze met 72-66. Topspeler in die wedstrijd aan Bossche zijde was Dejan Kravic met een double-double, 21 punten en 17 rebounds. Gaat hij vanavond weer voor een double-double?

-------------

Tickets voor de wedstrijd tegen Elan Chalon zijn hier te verkrijgen

Deel deze pagina

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!