De Skyliners uit Frankfurt

16 February 2015

Het is ons laatste thuisduel in Poule K en een heel belangrijke. Het enige wat telt is de winst met meer dan 5 punten verschil op Fraport Skyliners! In de uitwedstrijd was Brandyn Curry erg belangrijk voor de Bossche basketbalclub met 7 rake 3-punters en een totaal van 27 punten. Wat kan hij woensdag tegen de ploeg uit Frankfurt? In voorbereiding op de wedstrijd stellen wij ook altijd de vraag, wat moeten wij eigenlijk weten van onze volgende Europese tegenstander? Hier wederom een top 5:

1.      Historie
De basketbalclub is opgericht in 1999 en is daarmee nog een jonge club te noemen. Toch hebben zij al wel een kampioenschap (2004) en een beker (2000) op hun palmares staan. Momenteel staat de club 7e in de Basketball Bundesliga.

2.      Club
De kleuren van de club zijn blauw, wit en oranje. Het team speelt, zoals sommige Bossche fans al weten, de thuiswedstrijden in de Fraport Arena met een capaciteit van 5.000 mensen.  De naam en het logo van de Skyliners is geïnspireerd op de skyline van Frankfurt.

3.      Team
In totaal bestaat het team uit 17 spelers, hiervan zijn er 10 basketballers met de Duitse nationaliteit. Daarnaast spelen er 5 Amerikanen, 1 Canadees en 1 Fin in het team. Spelers om in de gaten te houden zijn Johannes Voigtmann (gem. 15 punten en 7 rebounds per wedstrijd) en Justin Cobbs (gem. 15 punten en 64% raak op 3-punters per wedstrijd).

4.      Spelers
Eén van de basketbalhelden in Frankfurt is Pascal Roller. In 2011 gestopt met basketballen, maar heeft de successen meegemaakt bij de club en internationaal zijn steentje bijgedragen in het nationale team (Duitsland, onder andere brons op WK 2002).

In het management van club zit sinds afgelopen zomer oud-speler Marius Nolte. Vorig jaar zwaaide hij af als basketballer bij de Skyliners. Sommige fans zullen zijn naam misschien herkennen, want in het verleden heeft hij in de voorbereiding van een nieuw basketbalseizoen weleens met Paderborn tegen de Bossche basketbalploeg gespeeld.

Een speler die nog speelt bij de club uit Frankfurt en een link met Nederland heeft is Aaron Doornekamp (#42). Hij heeft naast de Canadese ook de Nederlandse nationaliteit. Echter speelt hij al voor het Canadese team.

5.      Gordon Herbert
De coach die deze week 56 jaar is geworden, is op dit moment aan zijn 3e periode bezig bij de basketbalclub. Zijn 1e periode  was van 2001 t/m 2004 en sloot hij af met een kampioenschap. Daarna kwam hij tijdelijk terug van april 2010 t/m juni 2011. Sinds 2013 zit hij wederom aan het roer van de Skyliners.

-----
Nog geen tickets voor deze must-win wedstrijd? Koop hier snel je ticket voor de wedstrijd tegen de Fraport Skyliners!

Deel deze pagina

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!