Tweeluik tegen Aris Leeuwarden

29 January 2018

Komende week staat er voor New Heroes een tweeluik op de planning tegen Aris Leeuwarden. De 1ste wedstrijd is in Leeuwarden voor de beker, de 2e wedstrijd is voor de reguliere competitie. Daarover later deze week meer, we focussen ons nu eerst op het bekertoernooi.

Sterke eerste wedstrijd
De 1ste wedstrijd werd door New Heroes in de Maaspoort gewonnen met 85-58.  Na een sterk begin van Aris, en met name Jeroen van der List, was het later in de wedstrijd toch New Heroes dat orde op zaken stelde en derhalve met een gerust hart kan afreizen naar Leeuwarden. Marcel Aarts speelde in deze wedstrijd zijn eerste (en laatste?) thuiswedstrijd na zijn rentree. Die rentree werd mogelijk gemaakt door de blessures van Wessels en Bleeker. Eerstgenoemde is weer fit en eiste in zijn eerste wedstrijd na zijn blessure meteen weer een hoofdrol op. Tegen ZZ Leiden (competitie) was hij goed voor 12 punten en 9 rebounds.

Vraagtekens bij floorleader
Vraagteken bij New Heroes is op dit moment Anthony Marshall. Is zijn knieblessure voldoende hersteld om te spelen of neemt coach Poropat geen risico en houdt hij zijn floorleader tijdens deze wedstrijd nog aan de kant. Met het oog op de stand is het risico derhalve klein dat het een mogelijkheid zou kunnen zijn.

Aris Leeuwarden
Aris kampt nog steeds met de blessure van oud New Heroes speler Valentijn Lietmeijer. Hij speelde zijn laatste wedstrijd voor Aris in de competitie op 17 december van het vorig jaar en zal erop gebrand zijn weer snel in het veld te staan. Jeroen van der List blijkt, zoals gezegd, van veel waarde voor Aris en toont zich een prima vervanger voor de in november vertrokken Lufile.

De wedstrijd staat gepland voor woensdag 31 januari 20.00 uur in het Kalverdijkje te Leeuwarden. 

Deel deze pagina

tags

Beker, Aris Leeuwarden, 2018

next match
14 November 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!