Uiterst vermakelijke wedstrijd

23 March 2017

In een uiterst vermakelijke wedstrijd weet New Heroes uiteindelijk met 71-64 te winnen van ZZ Leiden. Zeker met het op de naderende play offs en het behouden van de 4e plaats (en dus thuisvoordeel in de 1ste ronde) is dit een mooi resultaat voor de mannen van coach van der Holst. Topscorer van de wedstrijd, Mitchell met 19 punten en  rebounds, ging vroegtijdig naar de kant met een enkelblessure, maar “he will be fine” liet hij direct na de wedstrijd weten bij de commentatoren van ZiggoSport

Thuisploeg begint voorzichtig aan de wedstrijd
De openingsscore was voor Leiden. 0-2 door Voorn, maar meteen daar achteraan de score van Watts om de stand gelijk te trekken. Het daaropvolgende schot van Watts gaat mis, maar Mitchell is attent met een aanvallende rebound en score. Draper voor de gasten trekt de stand weer gelijk, maar het is weer Mitchell die New Heroes op voorsprong gooit. Koenis laat zich ook gelden waardoor beide ploegen gelijk op blijven gaan. Door een bommetje van Watts neemt New Heroes weer een voorsprong, 9-6 waarna Koenis en Voorn voor Leiden de voorsprong terug pakken. 9-11 en nog 4.40 minuut op de klok. Weer Mitchell die de stand gelijk trekt, waarna Leiden stiekem wegsluipt, via Kherrazi en Voorn, naar 11-16. Coach van der Holst grijpt dan in met een time out. Opvallend is dat alle punten voor New Heroes in deze 6 minuten gemaakt zijn door Mitchell (6) en Watts (5).  Na de time out blijft het zoeken voor New Heroes. Leiden loopt verder weg naar 11-20 waarna de Pagter voor 13-20 tekent. Aarts laat zich dan goed zien in verdedigende stelling door een mooi blok op een schotje van Koenis, waarna hij zelf de 15-20 op het bord gooit. Het slotaccoord is voor Koenis zodat het eerste kwart met 15-23 eindigt.

New Heroes toont veerkracht
Akerboom opent het 2e kwart met 2 rake vrije worpen van de 3 die zijn toegekend. Draper voor de 17-25 waarna DJ Balentine zijn eerste punten van deze wedstrijd laat aantekenen. 19-25 en ZZ Leiden neemt een time out. Daarna mag Draper nog de 19-27 aantekenen, maar vanaf dat moment kantelt de wedstrijd in het voordeel van New Heroes. Met een 14-2 run in 5 minuten laten onze helden zien dat er in de Maaspoort niet zomaar iets te halen valt. Bouwknecht opent deze run met een veldscore en een driepunter. Enobakhare mag scoren voor Leiden, maar daarna neemt New Heroes het weer over. Akerboom, DJ Balentine ( bommetje) en 2 vrije worpen van Watts brengen New Heroes naar 31-29. Wat dan volgt zijn 2 rommelige minuten zonder score, waarna Mitchell er uiteindelijk 33-29 van maakt.  Na de time out mag DJ Balentine aanleggen voor 2 vrije worpen die hij er feilloos in gooit. Koenis voor Leiden met de 35-31 waarna Watts en Wessels de ruststand naar 39-31 tillen.

Showtime!
Het 3e kwart is het Mitchell die opent met een snoeiharde dunk en het verschil naar 10 punten brengt in het voordeel van New Heroes. Watts gooit er een driepunter bij en New Heroes loopt steeds verder weg bij Leiden. Draper mag aanleggen voor een schotje, 44-33 maar het is McWhorter die meteen antwoord met 46-33. De and 1 gaat dan niet de ring in. Na een ietwat rommelige aanval komt de bal uiteindelijk, met nog 0.2 seconden op de schotklok, bij Mitchell, die helemaal in de hoek van het veld staan. Met een “wanhoopsschot” gooit hij een heerlijke driepunter het netje in. De Maaspoort ontploft en moest toch even terugdenken aan de 3 punter van Brandyn Curry 2 jaar terug in de halve finale tegen Zwolle.  Twee vrije worpen van Voorn vallen goed, 49-35 en Bouwknecht laat dan meteen weer zijn klasse zien en gooit de 51-37 erin. Via Versteeg ( Leiden) en Mitchell gaat de stand naar 53-37. Leiden krabbelt terug naar 53-42 en de time out voor New Heroes is een feit.

De laatste 2,5 minuut loopt New Heroes via de Pagter, Mitchell en Bouwknecht uit naar 60-44 en kan het zich gaan opmaken voor het laatste kwart.

Toch nog spannend tot het einde
Dat laatste kwart is met 11-20 overduidelijk voor ZZ Leiden. New Heroes blijft vechten voor elke bal, maar het zijn toch de Leidenaren die, zeker de laatste 3 minuten het beste van het spel hebben. Lee opent het bal met 2 vrije worpen, maar DJ Balentine is er als de kippen bij om de stand naar 62-46 te brengen. Na een time out van Leiden is het de Pagter, die met zijn o zo bekende, maar o zo moeilijk te verdedigen hoekschotje tekent voor 64-46. Een score van Voorn voor Leiden en even later is het DJ Balentine die over de baseline naar de andere kant van de basket loopt. Zijn reverse lay up gaat mis, maar Mitchell is zeer attent en zijn tip in betekent een mooie 66-48 voorsprong voor New Heroes. Draper en Koenis brengen de marge terug tot 14 punten en direct erachteraan zorgt Watts met een bommetje voor 69-52. Mitchell zit dan aan de kant met een enkelblessure en McWhorter loopt tegen een technisch fout aan vanwege flopping. De vrije worp van Lee gaat erin + zijkant Leiden. Koenis (2x) en Versteeg brengen de spanning nog terug met hun scores. 69-62 op het bord, 56 seconden te spelen en time out New Heroes. Direct daarna gooit Watts de wedstrijd in het slot door 71-62 te laten aantekenen, waarna de laatste score voor Koenis is die de eindstand van 71-64 in de boeken laat verdwijnen.

Zoals gezegd, een belangrijke overwinning met het oog op de 4e plaats op de ranglijst.  Er volgen nu 2 uitwedstrijden, Amsterdam en Leeuwarden, waarna New Heroes de reguliere competitie afsluit met een thuiswedstrijd op 8 April tegen Weert.

 

Deel deze pagina

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!