Verlies in spektakelstuk

12 November 2017

New Heroes heeft in een spannende wedstrijd in Leiden verzuimd de overwinning mee naar huis te nemen. Na 4 kwarten (24-22, 16-23, 19-21 en 24-15) stond er een 83-81 score op  het bord en zodoende blijft de ploeg uit Leiden als enige ongeslagen in de DBL. Topscorer aan Bossche zijde was wederom Keshun Sherrill met 24 punten, gevolgd door Norville Carey, die zijn rentree na zijn blessure opluisterde met 20 punten en 11 rebounds. Stefan Wessels was goed voor een double-double met 14 punten en 12 rebounds

Voortvarend begin New Heroes
Het begin was voor New Heroes dat redelijk snel naar een 4-9 voorsprong uitliep. Daarna kantelde de wedstrijd even in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden, wat New Heroes bij een stand van 19-14 noopte tot een time out. Het restant van dit kwart had New Heroes weer het betere van het spel, maar desondanks sloot Leiden het kwart af met een 24-22 voorsprong.  Norville Carey kwam, na zijn blessure, na 7 minuten in het eerste kwart weer het veld in en liet zich, zoals gezegd, deze wedstrijd meteen gelden. Na 17 seconden had hij zijn eerste rebound en score al te pakken en in het restant van dit kwart liet hij zien weer prima in vorm te zijn.

De eerste score van het 2e kwart was voor Zorg en Zekerheid Leiden, maar daarna was het New Heroes via Wessels (2x) , Marshall en Sherrill (2x) dat uitliep naar een 27-33 voorsprong. Leiden deed wat terug via Kherrazi en Voorn, waarna Carey zijn 8e punt van de wedstrijd scoorde. 31-36. Zorg en Zekerheid Leiden sloop weer terug tot 35-36, waarna Marshall, Wessels en Miklusak de ruststand bepaalden op een 40-45 voorsprong.

New Heroes vergeet wedstrijd in het slot te gooien
Na de rust bleef het een heerlijke wedstrijd om naar te kijken. New Heroes behield de voorsprong het gehele 3e kwart en pakte dit kwart met 19-21 zodat er een stand van 59-66 op het bord stond na 30 minuten spelen. Zorg en Zekerheid Leiden begon dit kwart sterk, kwam terug tot 45-45 waarna New Heroes weer de marge naar 5 bracht via Sherrill (FT na technische fout Kherrazi), Marshall en Wessels. Leiden gaf zich nog niet gewonnen en de ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe. Bij 56-56 nam coach Poropat een time out. Meteen daarna gooide Norville Carey er zijn 3e driepunter van de avond in. Nog een score van diezelfde Carey en sterk spel van Sherrill (waaronder een driepunter in de laatste 7 seconden van dit kwart) betekende de 59-66 voorsprong voor New Heroes.

Er stond nog een spannend 4e kwart te wachten voor beide ploegen. New Heroes liep uit naar een 63-74 voorsprong. Vanaf dat moment sloop er iets in de ploeg bij New Heroes wat het spel helaas niet ten goede kwam. Zorg en Zekerheid Leiden krabbelde via 72-78 terug naar een voorsprong van 79-78 en was aan het einde van de wedstrijd het koelbloedigst van beide ploegen. Met name Carrington Love pakte de handschoen op en zorgde er persoonlijk voor dat Leiden weer hoop kreeg op een overwinning. Zijn 3 driepunters in 1 minuut 24 speeltijd waren New Heroes te machtig. Met nog 59 seconden op de klok was de stand 82-81 in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden. Sherrill probeerde met een lay up de voorsprong weer terug te pakken, maar de defensie van Leiden stond dat niet meer toe. Een laatste vrije worp van Love bepaalde de eindstand in deze klassieker op 83-81. 

Deel deze pagina

next match
23 March 2019 @ 19:30
vs

Stay in touch with us!