Zware middag voor SPM Shoeters in Zwolle

06 May 2015

Een zware middag gisteren in Zwolle. Niet alleen door het ruime verlies (87-66), maar ook door het uitvallen/wegsturen van spelers. Morgen moet het een en ander recht worden gezet.

Landstede begint zeer sterk aan de tweede wedstrijd in de halve finale. De spelers van Den Bosch lijken niet goed om te kunnen gaan met het agressieve spel van de Zwollenaren. De tussenstanden in Q1 zeggen veel: 16-9 en 21-11. Zwolle scoort in de persoon van Zondervan als laatst in het eerste kwart en brengt daarmee de tussenstand op 28-17.

Ook in het tweede kwart heeft SPM Shoeters geen antwoord op het spel van Landstede. De Bosschenaren blijven lang op 22 punten en niet veel later staat het 40-24. Nadat SPM Shoeters zich enigszins herstelt, volgt er een opstootje onder het bord van Den Bosch. Het gevolg is dat Slagter en Burton eruit worden gestuurd met een D-fout. Zondervan die erin is gekomen voor Burton, bepaalt met twee vrije worpen de ruststand: 46-32.

Zoals vaker dit seizoen komen de mannen van Coach Jones sterk uit de kleedkamer. Al snel wordt het verschil teruggebracht naar 10 punten. Helaas kan SPM Shoeters niet doordrukken en loopt Landstede weer uit. Met een tussenstand van 58-43 neemt Sam Jones een time-out. Maar het blijft niet goed gaan bij Den Bosch. Zwolle loopt uit naar 66-47, waarnaar Curry de tussenstand met een driepunter op 66-50 zet aan het eind van Q3.

De Bosschenaren proberen nog alles uit de kast te halen in het vierde kwart, maar het mag niet baten. Tot overmaat van ramp valt Curry met een enkelblessure uit en mag Akerboom inrukken vanwege zijn foutenlast. Landstede Basketbal wint geheel terecht Game #2 met 87-66. Morgen zal SPM Shoeters er alles aan moeten doen om de voorsprong weer te pakken in de play-offs!

Statistieken:
Curry 14pt
Akerboom 12pt
Wessels 10pt, 7reb
De Pagter 10reb

Deel deze pagina

next match
15 December 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!