SPM Shoeters klimt uit het dal

30 November 2015

Door Freddy Klooté

DEN BOSCH, 6 december 2015 - Twee weken geleden verraste Aris Leeuwarden vriend en vijand met een overwinning tegen SPM Shoeters. Vanavond namen de Bosschenaren revanche in de Maaspoort. Vlak na rust was het nog even close, maar uiteindelijk werd het 100-70.

Na de verrassende thuisoverwinning van Aris, twee weken geleden, tegen de Shoeters, gevolgd door nederlagen van de Bossche club tegen Chalon en Landstede, was niet iedere supporter van SPM met een gerust hart de Maaspoort binnengekomen. De thuisclub had een aantal zware weken achter de rug, Aris was volledig uitgerust. Het onzekere gevoel bleef ook na het eerste kwart dat Aris met een 15-17 voorsprong afsloot. Het tweede kwart gaf het antwoord. Den Bosch was beter, efficiënter, maakte minder fouten en benutte de slordigheid van Aris ten volle.Dat het nog een veegpartij werd zal de Bossche fans zeker als een verlaat Sinterklaascadeau hebben ervaren.

Het eerste kwart startte met twee drietjes. Een leuk begin voor Javier Duren en Maarten Bouwknecht. Den Bosch ging verder en liep uit tot 11-3. Het was weer Duren die met een driepunter het gat verkleinde, waarna de Friezen terug in de wedstrijd kwamen. Via Josiah Heath kwamen ze zelfs aan de leiding met 13-14. Kees Akerboom liet de weegschaal weer naar Bossche zijde keren, maar een fraaie driepunter van Jan van der Kooij bracht de eerste kwartstand op 15-17. Was er weer een verrassing op komst?

In het tweede kwart scoorden zowel Arvin Slagter en Mike Schilder een drietje, waarmee de thuisclub op 21-17 kwam. Aris kwam weer terug en door Joe O’Shea zelfs op een 24-25 voorsprong. En dat was het dan voor Aris. Ze maakten steeds meer fouten, gaven de bal weg als ware het pakjesavond en met een 10-0 run was het plotseling 37-26. Maar het was nog niet klaar. De Friezen leken de kluts volledig kwijt en Den Bosch profiteerde optimaal. Vooral Stefan Wessels stond aan het kanon. Bij het rustsignaal stond er 50-37 op het scorebord. Enkele feiten: 15 punten voor Stefan Wessels, 16 turnovers voor Aris waaruit Shoeters 26 punten haalde, een kwartstand van maar liefst 35-20.

Heath en Van der Kooij gaven na de thee aan dat Aris zich nog niet gewonnen gaf. Maar Dejan Kravic, Stefan Wessels en Kees Akerboom zorgden voor een 11-2 run, wat meteen de genadeklap was. Een drietal punten uit vrije worpen van Quincy Treffers en een drietje van Enzo Swart maakten de kwartstand nog draaglijk: 24-20. De totaalscore was inmiddels 74-57 en Leeuwarden was K.O.

Het laatste kwart liet Shoeters het driepunterskanon nog eens op volle toeren draaien: achtereenvolgens Lietmeijer, Schilder, Bouwknecht en weer Lietmeijer brachten het publiek in de juiste stemming. Er werd nog een 11-0 run bovenop gegooid en de Leeuwardenaren snakten naar het einde. Het honderdste punt was voor Mike Schilder. De eindstand van 100-70 gaf het verschil juist weer.

Aris-coach Michael Schuurs: “Het was een verschil van kilometers in vergelijking met de vorige wedstrijd. We speelden vreselijk slordig en hadden veel te veel balverlies.”

Deel deze pagina

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!