Nguyen tekent bij Hanoi Buffaloes

28 June 2017

Vincent Nguyen maakt zich op voor een internationaal basketbalavontuur. De 21-jarige guard is als tweede gekozen in de draft van de Vietnam Basketball Association (VBA). Hij gaat uitkomen voor de Hanoi Buffaloes dat uitkomt in zowel de VBA als in de Thailand Basketball Super League.

"Avontuur in het geboorteland van mijn vader"
Nguyen kijkt uit naar het avontuur: "Ik heb veel zin in de volgende stap van mijn carrière, zeker nu dat betekent dat ik ga spelen in het geboorteland van mijn vader. De gesprekken met de club en staff heb ik als prettig ervaren. De coach benadrukte het familiegevoel en de hechte sfeer binnen het team. Ik wil op het veld laten zien wat ik in huis heb. Het doel is dan ook om meteen het verschil te maken voor het team.”

Thailand Basketball Super League 
Nguyen gaat onder andere uitkomen in de Thailand Basketball Super League. In deze competitie spelen 10 teams gedurende vier maanden 18 wedstrijden tegen elkaar. Hanoi Buffaloes is een van de drie buitenlandse teams in de competitie. Wil je meer weten over deze competitie? Bezoek dan zeker even het officiële YouTube kanaal

Product van eigen jeugdopleiding 
Nguyen maakte in 2012 zijn debuut in de Maaspoort. Daarvoor doorliep hij vanaf 2007 de volledige jeugdopleiding. Hoogtepunten waren het veroveren van de beker (’13), Super Cup (’14) en landstitel (’15). In het seizoen ’15-’16 speelde hij een seizoen in België voor Gembo BBC. 

 

Deel deze pagina

Stay in touch with us!