Op naar Amsterdam!

01 February 2019

Na het nipte verlies tegen Donar zal New Heroes vanmiddag aantreden tegen Apollo Amsterdam. Beide eerdere wedstrijden werden een makkelijke prooi voor New Heroes. Gezien de stand op de ranglijst mag ook deze wedstrijd geen onoverkomelijke horde worden voor de mannen van Ivica Skelin.

Apollo Amsterdam (5-15)
Apollo versloeg afgelopen week Aris Leeuwarden met 70-78. Toch een knappe prestatie van de Amsterdammers, daar de Leeuwardenaren, met o.a winst op Donar, met een redelijke reeks bezig waren. Er werd ook gewonnen van Weert en tegen Donar thuis kon men ook 3 kwarten redelijk in de buurt blijven. Dat alles wil niet zeggen dat het dit jaar zo lekker loopt bij de ploeg van coach Faijdherbe. Apollo is te afhankelijk van de scores van Weijs en vd Horst, maar heeft afgelopen tijd toch Max van Schaik weer binnenboord kunnen halen. Kan hij dan zorgen voor die extra aanvalskracht die de ploeg nodig heeft om een sterke eindsprint in te zetten?

New Heroes Basketball (15-4)
New Heroes kwam in de laatste wedstrijd net iets tekort om het gaatje met Donar groot genoeg te maken om de winst over de streep te trekken. Een buzzerbeater van Jason Dourisseau betekende een 82-80 verlies voor de Bosschenaren, maar het vertoonde spel geeft zeker veel vertrouwen voor de komende belangrijke periode. Zeker nu het team, met het aansluiten van Graham, weer op volle oorlogssterkte is. Payton Henson zijn blessure geneest voorspoedig en men kijkt van dag tot dag hoe dat verloopt. Het team kan zich geen zeperd veroorloven op dit moment. Met 2 wedstrijden minder gespeeld dan Landstede en een achterstand van 4 punten is het, met het oog op de naderende play-offs belangrijk dat men de Zwollenaren in het vizier houdt.

Aanvang wedstrijd aanstaande zaterdag in Amsterdam is 16.00 uur. Of er een livestream en stats beschikbaar zijn zal nog bekend gemaakt worden.

Deel deze pagina

Stay in touch with us!