On the road: Apollo Amsterdam

17 November 2017

De volgende uitwedstrijd voor New Heroes is in en tegen Amsterdam. In de Apollohal zal New Heroes op zaterdagmiddag 16.00 uur gaan proberen om de volgende overwinning binnen te halen. Dit zal niet zonder slag of stoot gaan omdat Apollo Amsterdam er natuurlijk alles aan zal doen om de punten in eigen huis te houden en de wrange nasmaak van het verlies in Leeuwarden weg te spoelen. Opvallend is dat dit pas de 2e thuiswedstrijd is voor de Amsterdammers in 7 wedstrijden. Het volgende opvallende is dat dit de eerste wedstrijd is van 5 opeenvolgende thuiswedstrijden voor Apollo Amsterdam.

Apollo Amsterdam (3-3)
Apollo begon dit seizoen met een kleine (80-82) overwinning in en tegen Rotterdam. Na een stille zomer, er werd pas laat bekend wie er zouden spelen, was dit natuurlijk een mooi begin. Meteen daarna was het Donar wat te sterk was, maar Apollo pakte daarna meteen weer de volle winst in Weert tegen de Basketball Academie Limburg (54-79).

In de 1ste thuiswedstrijd werd daarna Den Helder Suns verslagen, wat gevolgd werd door 2 verliespartijen buitenshuis tegen Landstede Zwolle en Aris Leeuwarden. Voor Apollo zijn van Schaik, van de Horst en Berend Weijs de “grote mannen” qua speelminuten in het begin van het seizoen. Michael Madanly is de huidige topscorer met 108 punten in 134 minuten speeltijd.

New Heroes Den Bosch (4-2)
New Heroes kwam afgelopen weekend net tekort tegen Zorg en Zekerheid Leiden. Een wedstrijd waar nog lang over nagepraat zou worden. New Heroes was 38 minuten de betere partij, helaas was het op het einde niet genoeg voor de overwinning door een ontketende Carrington Love. Op zijn driepunters in de slotfase had New Heroes helaas geen antwoord en zodoende ging Zorg en Zekerheid Leiden uiteindelijk met 83-81 naar de kleedkamers.

Sherrill was wederom topscorer met 24 punten en Norville Carey luisterde zijn rentree op met 20 punten en 11 rebounds in een kleine 20 minuten. Coach Poropat gaf na afloop aan dat hij wel “jaloers” was op Leiden, maar dat zal zo over zijn als hij een keer een echte kolkende Maaspoort heeft meegemaakt. Voorlopig zal dat nog even duren, want de eerste thuiswedstrijd voor New Heroes staat pas weer gepland op 14 december. Tussendoor mag New Heroes, na de wedstrijd tegen Apollo Amsterdam, het nog opnemen tegen Donar (uit op 3-12).

Deel deze pagina

tags

Competitie, voorbeschouwing, Apollo Amsterdam, 2017

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!