Voorbeschouwing vs Avtodor Saratov

20 November 2018

Na de heerlijke thuisoverwinning op Ironi Ness Ziona staat de ploeg van Ivica Skelin nu voor de zware taak om ook de laatste wedstrijd in deze poulefase te winnen. Tegenstander is het sterke Russische Avtodor Saratov. In de eerste wedstrijd wonnen de Russen met 93-97 in de Maaspoort. In deze game waren er zeker kansen voor New Heroes, maar de geslepenheid in crunch-time van met name Trae Golden en Perrin Bufford deed New Heroes uiteindelijk de das om.

Avtodor Saratov
Met deze twee laatstgenoemde spelers zijn ook meteen de topscorers van deze poulefase bij Avtodor Saratov benoemd. Golden is goed voor gemiddeld 20 punten en Bufford laat met gemiddeld 22,5 punt en 10,3 rebounds een gemiddelde double-double zien. Veel zal dan ook afhangen van de verdediging van New Heroes en of die in staat is om deze twee aan banden te leggen.

In de laatste wedstrijd van Avtodor, tegen het reeds uitgeschakelde BK Pardubice, behaalde de club de grootste score volgens de FIBA Europe Cup site. Het record stond al een tijdje op naam van CEZ Nymburk (2015-2016) maar werd door Avtodor dus aangescherpt tot 129 punten.  Ook in deze wedstrijd waren Golden ( eff. 33) en Bufford (eff.38) weer van grote waarde voor de ploeg van coach Antsiferov.

New Heroes Basketball
New Heroes zal, met de overwinning tegen Ironi Ness Ziona, vol goede moed afreizen naar Rusland. De laatste wedstrijd, uit tegen Feyenoord, liet zien dat de ploeg ook kwetsbaar is, maar men zal in Rusland met een heel andere mindset in het veld staan dan afgelopen zondag. Waarmee niet gezegd is dat Skelin zijn ploeg tegen Feyenoord niet motiveerde, maar het werkt nu eenmaal zo in topsport dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. New Heroes zal deze wedstrijd helaas moeten aantreden zonder Devon van Oostrum. De point-guard heeft in de wedstrijd tegen Feyenoord Rotterdam een blessure aan zijn knie opgelopen. Een MRI scan moet de ernst van de blessure uitwijzen, maar nu is al duidelijk dat hij zeker de wedstrijden tegen Avtodor Saratov en die van aanstaande zaterdag tegen Donar zal missen. De gifbeker moet dit jaar blijkbaar tot de laatste druppel leeg. De ploeg speelt, zoals ondertussen bekend, ook nog zonder Cook, Williams en Wessels. Laatstgenoemde heeft de laatste 2 wedstrijden wel de warming-up meegedaan en zal volgende week woensdag zijn laatste check hebben in het ziekenhuis. Mocht alles dan in orde zijn en het licht op groen gezet worden door de medici, dan is de verwachting dat Wessels weer snel zal aansluiten in de rotatie van coach Skelin.

Een overwinning is noodzakelijk voor New Heroes, temeer omdat het er niet naar uitziet dat BK Pardubice gaat verrassen tegen Ironi Ness Ziona. Nu zal Ivica Skelin daar toch nooit rekening mee houden, hij gaat altijd uit van de eigen kracht van zijn ploeg gaf hij aan na de wedstrijd tegen Ironi Ness Ziona.

De wedstrijd zal hier live te volgen zijn (17:00 uur).

Deel deze pagina

Stay in touch with us!