NEXT UP: BAL

09 January 2019

Wedstrijd nummer 2 deze week is de thuiswedstrijd tegen BAL Weert.  Ondanks een af en toe excellerende Tony Washington bivakkeert de ploeg uit Weert in de onderste regionen van de ranglijst. Het is al weken op rij stuivertje wisselen met Apollo Amsterdam om de 9e plek.

BAL Weert (3-14)
BAL begon het jaar goed met een overwinning in en tegen Rotterdam. In extremis was het Simic die zijn ploeg na 40 minuten naar de verlenging schoot, waarna BAL in de extra speeltijd met 9-11 de winst naar zich toe kon trekken. Het grillige spel van de Weertenaren dit seizoen zorgde er een paar dagen later voor dat de thuiswedstrijd tegen Den Helder Suns werd omgezet in een nederlaag.  De eerste wedstrijd tegen Weert, begin december, werd door New Heroes in het eerste kwart reeds beslist. Met 7-27 werd in dat kwart toen al de basis gelegd voor de 49-80 overwinning.

New Heroes Den Bosch (13-3)
Na de winst in en tegen Dordrecht en thuis tegen Landstede Zwolle zal New Heroes weer op zoek gaan naar de volgende overwinning. In de laatstgenoemde wedstrijd was het vooral Jonathon Williams die van zich deed spreken met 27 punten en een FG percentage van 90,9%. Darrell Davis luisterde zijn debuut op met 5 punten, waaronder een driepunter. Het was ook te zien dat men, na deze korte ''inwerkperiode” nog even aan elkaar moet wennen, maar de potentie was zeker al zichtbaar in deze wedstrijd. Qua verlieswedstrijden is New Heroes nu op gelijke hoogte gekomen met Landstede Zwolle, alleen ZZ Leiden heeft met 1 verloren wedstrijd nog betere papieren te overleggen.

Deel deze pagina

Stay in touch with us!