Terug in de Maaspoort

13 December 2017

Donderdagavond eindelijk weer een thuiswedstrijd voor New Heroes. Na een lange periode van vele uitwedstrijden ontvangt men donderdag de “youngsters” van Basketball Academie Limburg (BAL) uit Weert in de Maaspoort. De eerste wedstrijd tegen BAL werd in het begin van dit seizoen nog met 63-81 gewonnnen door New Heroes, maar afgaande op de afgelopen wedstrijden van Weert zou het nu wel eens een close game kunnen worden.

BAL (2-7)
In het begin van de competitie was het voor BAL nog even zoeken, de laatste wedstrijden van de ploeg laten echter zien dat men de goede weg ingeslagen is. Met overwinningen op Den Helder Suns en Aris Leeuwarden en een hele sterke pot tegen Landstede Zwolle (88-91 verlies na OT) laat BAL zien dat ze, ondanks de jeugdige leeftijd, veel in hun mars hebben.

Yarick Brussen laat zien dat hij zich nog steeds goed ontwikkeld (laatste wedstrijd 12 rebounds) en ook Sam van Dijk is van grote waarde voor de ploeg van coach Varagic. Afgelopen week liet BAL de bekerwedstrijd tegen Donar “schieten” omdat het (over)volle programma een te zware belasting zou zijn voor het 1ste team. Derhalve zal BAL donderdag in de Maaspoort fit en uitgerust aan de wedstrijd kunnen beginnen.

New Heroes Den Bosch (5-3)
Na het verlies in Groningen was er weer een periode voor New Heroes zonder wedstrijd. Zodoende hebben de heren uit de ziekenboeg zich verder kunnen herstellen en zou de ploeg klaar moeten zijn voor de 3 wedstrijden deze week. Eerst komt BAL op bezoek, dan volgt een uitwedstrijd in Den Helder, waarna men net voor kerst Landstede Zwolle ontvangt in de Maaspoort. 

De resultaten van New Heroes de laatste wedstrijden waren zoals bekend wat wisselvallig. Na het nipte verlies in Leiden (83-81)  werd Apollo Amsterdam verslagen met 67-79 waarna men met goede moed vertrok naar het hoge noorden. Helaas was Donar ook deze wedstrijd nog de betere van de twee, maar het spel van New Heroes moet Poropat toch weer het gevoel geven dat er nog veel mogelijk is deze competitie. Tegen Weert de kans voor de ploeg om weer verder in het ritme te komen en zo de komende 3 wedstrijden met een goed resultaat af te sluiten. Kaarten voor de komende thuiswedstrijden zijn nog steeds hier te koop!  

Deel deze pagina

tags

Voorbeschouwing, competitie, BAL, 2017

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!