CRUNCH TIME!

06 November 2018

Na 3 wedstrijden In Poule D staat New Heroes Basketball met 1 overwinning en 2 verliespartijen op de 3e plaats. Een overwinning aanstaande woensdag in en tegen Pardubice is derhalve noodzakelijk om nog enigszins kans te maken om door te gaan naar de volgende ronde.

Avtodor Saratov
Koploper in de groep is Avtodor Saratov met 3 gewonnen wedstrijden. Deze sterke Russische ploeg heeft met Tre Golden een zeer ervaren, en scorende point-guard in huis. De ploeg leunt verder heel sterk op de Amerikanen Buford, McLean en de 2.15 meter lange center Zabelin. Vooral Buford is met zijn 20 punten en 11 rebounds gemiddeld van grote waarde voor de ploeg van Sergey Mokin. Tot dusver heeft Avtodor pas 1 thuiswedstrijd gespeeld (75-64 winst op Ironi Ness Ziona) en pakte het dus 2 x de winst in een uitwedstrijd. De wedstrijd tegen BK Pardubice ging met 90-102 mee naar Rusland en in Den Bosch wisten de Russen pas in de allerlaatste minuut met 93-97 de winst te pakken op New Heroes.

Ironi Ness Ziona
Ironi Ness Ziona verloor, zoals gezegd, de eerste wedstrijd van Avtodor, maar pakte in extremis, de winst tegen New Heroes met 91-85. Ook Ironi Ness heeft veel baat bij de Amerikanen in dienst. Gladness is gemiddeld goed voor 12 punten en 9 rebounds per wedstrijd, terwijl Cook zelfs een gemiddelde heeft van 17 punten. Bovenaan de efficiency ranking staat bij Ironi Ness de Amerikaanse shooting guard Chris Dowe. Hij kwam in de laatste wedstrijd van Ironi Ness (111-77 winst op BK Pardubice) tot 17 punten en 7 rebounds. Met deze winst kwam Ironi op 2 gewonnen wedstrijden en 1 verloren, wat hen voorlopig op de 2e plek in deze poule terecht brengt.

New Heroes Basketball
New Heroes begon de poulefase voortvarend door een overtuigende 91-58 overwinning op BK Pardubice. Steven Cook was deze wedstrijd goed voor 25 punten en 6 rebounds en werd ook als speler van de week gekozen op de FIBA Europe Cup website. De tweede wedstrijd had New Heroes moeite met het fysieke spel van de Israeliërs van Ness Ziona, maar mocht het na het 91-85 verlies toch hoopvol uitkijken naar het thuisduel tegen deze ploeg. In de laatste wedstrijd, tegen Avtodor Saratov, had New Heroes het grootste gedeelte van de wedstrijd het betere van het spel, maar de geslepenheid van de ervaren Amerikanen in Russische dienst zorgde er uiteindelijk voor dat New Heroes de wedstrijd met 93-97 verloor. Aderlating voor de ploeg van Skelin was het uitvallen van Steven Cook na reeds 4 minuten spel met een lichte hersenschudding. Steven is niet meegereisd naar Tsjechië, wanneer hij weer zal spelen is op het moment van schrijven niet bekend. Daarnaast kampt Jonathon Williams met een kuitblessure en is ook hij niet meegereisd naar de wedstrijd tegen Pardubice. Zijn herstel zal enkele weken duren. Na 2 keer verlies en 1 keer winst is de uitwedstrijd van vanavondg, tegen BK Pardubice een must-win game. Zodoende heeft de ploeg nog uitzicht op een plek in de volgende ronde, bij verlies zal het een heel lastig traject worden.

BK JIP Pardubice
BK JIP Pardubice heeft in deze poule nog niet echt laten zien wat het kan. Met 3 verliespartijen staat het dan ook op de laatste plek en met een getergd New Heroes op weg naar Tsjechië zal ook de volgende partij een karwei worden om dat in winst om te zetten. Topscorer bij de Tsjechen is de Amerikaanse forward Dwayne Benjamin met 17 punten en 4 rebounds gemiddeld. Na het verlies en het mindere spel tegen New Heroes kwam BK Pardubice tegen Avtodor Saratov iets beter voor de dag (90-102 verlies) maar had het tegen het Israëlische Ironi Ness Ziona weer geen schijn van kans. Met 111-77 werden de Tsjechen weer huiswaarts gestuurd en is er nog veel werk aan de winkel voor coach Levell Sanders om van die hatelijke nul af te komen.

Deel deze pagina

next match
20 April 2019 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!