En door!

10 October 2018

Vandaag staat de 2e thuiswedstrijd van het seizoen op de planning. Tegenstander deze week is Den Helder Suns, dat afgelopen weekend in het laatste kwart de overwinning moest laten aan Aris Leeuwarden. New Heroes Basketball opende de DBL met een goede overwinning op Feyenoord Rotterdam.

Den Helder Suns (0-1)
Den Helder Suns plukte¬† voor aanvang van het seizoen de 2.07 meter lange Brussen weg in Weert en zag Alex Laurent weer terugkeren in de marinestad. Tom Koopman en Dyon Halman verlengden hun contract en vanuit Belgi√ę werd Thibault Vanderhaegen ingevlogen. Verder kwamen onder meer de Amerikanen Steve Harris (Northern Kentucky University) en Steve Harris de plas over om hun kunsten te vertonen in de DBL. Zoals gezegd, leek er afgelopen weekend niet veel aan de hand, Den Helder ging het laatste kwart in met 16 punten voorsprong, maar in het laatste kwart kwamen de mannen van coach Peter van Noord toch tekort tegen Aris Leeuwarden.

New Heroes Basketball (1-0)
New Heroes had het in het 1ste kwart moeilijk tegen Feyenoord Basketbal. De bezoekers namen brutaal een 2-12 voorsprong en sloten het kwart af met een 15-16 voorsprong. In het 2e en 3e kwart draaide New Heroes de rollen compleet om en via de kwartstanden van 32-13 en 27-14 liep het uit naar een forse voorsprong. Het laatste kwart geloofden beide ploegen het wel en zodoende kon New Heroes met de 1ste winst van dit seizoen aan de haal. Bouwknecht en Voorn zijn beide weer terug van blessures en met name laatstgenoemde maakte indruk met 17 punten en 3 steals. De vraag zal donderdag zijn hoe fit New Heroes is na de trip naar Bulgarije.

Aanvang wedstrijd is 20.00 uur in de Maaspoort.

Deel deze pagina

Stay in touch with us!