VOLGENDE STOP: DEN HELDER

06 February 2019

Na 2 nederlagen op rij, uit tegen Donar en Apollo, is er New Heroes donderdag alles aan gelegen om de 3e uitwedstrijd op rij, wel in winst om te zetten. De ploeg van Ivica Skelin zal daarvoor afreizen naar de kop van Noord Holland om het op te nemen tegen Den Helder Suns.

Den Helder Suns (8-13)
Den Helder behaalde afgelopen weekend een knappe overwinning op Dutch Windmills Dordrecht. Daardoor kwamen de Heldenaren weer een stukje dichterbij de 4e plek op de ranglijst. Voor Den Helder waren, en dat is niet voor het eerst dit seizoen, Boy van Vliet en Alex Laurant weer trefzeker. Leon Williams bekroonde zijn terugkeer in de DBL met een sterk optreden en kwam tot 9 punten, 6 rebounds en 8 assists. De 27 jarige guard werd gehaald als opvolger van Lavone Holland II, die om persoonlijke redenen zijn contract had ingeleverd bij Den Helder Suns.  Williams was actief bij TAU Castellon in Spanje, maar daar werd, in goed overleg, na 12 wedstrijden zijn contract ontbonden.

New Heroes Basketball (15-5)
Met de nederlagen tegen Donar en Apollo in het achterhoofd reist de ploeg donderdag af naar Den Helder. De ploeg is voor het eerst sinds lange tijd echt compleet en na een week trainen zal ook Torian Graham zijn weg steeds meer weten te vinden in het team. Afgelopen wedstrijd liet hij al een paar keer zien dat hij een prima schutter is, en ook Taylor bewees dat hij zijn vizier reeds op scherp heeft staan. Helaas was dat alles niet genoeg voor de overwinning tegen de optimaal spelende Amsterdammers. Berend Weijs was met 27 punten en 11 rebounds een ware plaaggeest voor New Heroes, dat niet echt vat kreeg op de wedstrijd. Vooral het 3e kwart was van zeldzame kwaliteit voor New Heroes. Dat kwart werd ging dan ook met 23-14 naar de gastheren. New Heroes drong nog wel aan in het laatste kwart, maar de eindsprint kwam net te laat.

Aanvang wedstrijd donderdag is 19.30 uur in sporthal Sportlaan te Den Helder.

Deel deze pagina

Stay in touch with us!