Competitie weer van start

01 December 2017

Na een periode zonder competitiebasketbal, maar met interlands, pakt New Heroes aanstaande zondag de draad weer op. Tegenstander in het hoge noorden is Donar Groningen, de huidige rivaal van New Heroes. Na Landstede Zwolle en Zorg en Zekerheid Leiden (beide verlies) is deze volgende topwedstrijd een mooie kans om te laten zien dat New Heroes zeker bij de kampioenskandidaten kan horen.

In Groningen zal New Heroes Brandyn Curry weer tegen het lijf lopen, de man die Den Bosch (toen nog SPM Shoeters) op 17 mei 2015 met een ultieme driepunter naar de verlenging schoot in de halve finale tegen Zwolle (uiteindelijk zou SPM deze wedstrijd met 87-77 winnen en later in de finale ook Donar verslaan).

Donar Groningen (5-2)
Net zoals vorig jaar was ook dit jaar, in het begin van het seizoen, Donar de gedoodverfde favoriet voor de titel. Na diverse Europese wedstrijden te hebben gespeeld was de super cup de 1ste wedstrijd die er echt toe deed voor Donar om te kijken hoe ze er voor zouden staan in Nederland. Landstede was in deze wedstrijd echter een maatje te groot, en een paar dagen later ging het voor de noorderlingen in de 1ste competitiewedstrijd tegen Leiden ook niet zoals gewenst (75-63 verlies). De wedstrijden daarna werden allemaal in winst omgezet, en ook Europees deed de ploeg van zich spreken.

Na de laatste competitiewedstrijd werd er nog veel meer over de ploeg gesproken dan gewenst was, temeer omdat coach Braal, zoals bekend, voor de 2e keer in korte tijd 5 Amerikanen opstelde tijdens de wedstrijd. De winst in en tegen Leeuwarden werd derhalve omgezet in een 20-0 verlies.

New Heroes (5-2)
Zoals gezegd heeft New Heroes ook 2 verliespartijen op haar naam staan. Landstede en Zorg en Zekerheid Leiden waren dit seizoen nog te sterk voor onze helden, maar de wedstrijd in Leiden liet zien dat we voor niemand onder hoeven te doen. De laatste wedstrijd in competitieverband  tegen Apollo Amsterdam werd met 67-79 gewonnen en zal de ploeg een goed gevoel  hebben gegeven voor de komende wedstrijden.

Norville Carey lijkt weer helemaal de oude, en ook Kees Akerboom was weer op het veld te bewonderen in Amsterdam. Anthony Marshall werd uit voorzorg aan de kant gehouden tijdens die wedstrijd. Of Kevin Bleeker weer van de partij is aanstaande zondag is nog niet bekend op het moment van schrijven, maar voor de rest lijkt het team weer prima in orde te zijn en klaar voor de komende wedstrijden. Na de wedstrijd tegen Donar heeft New Heroes weer 11 dagen “vrij” waarna er 3 wedstrijden volgen in 7 dagen tijd (Weert thuis, Den Helder uit en Landstede thuis).

Tickets voor de thuiswedstrijd tegen Weert zijn hier te koop!

 

Deel deze pagina

tags

Voorbeschouwing, Donar Groningen, competitie, 2017

next match
9 December 2018 @ 18:00
vs

Stay in touch with us!