Kraker in de Maaspoort!

23 November 2018

Drukke tijden in basketballand. Na de midweekse Europa Cup wedstrijden en voor sommige zelfs nog een ronde DBL, staat zaterdag alweer de topper New Heroes vs. Donar Groningen op het programma. Het is de 2e keer dit seizoen dat de ploegen elkaar tegenkomen, de eerste ontmoeting ging in Groningen met 80-75 verloren voor New Heroes.

Donar Groningen (7-1)
Nadat Donar op dinsdag de volgende ronde behaalde in de FIBA Europe Cup, speelde het donderdag alweer tegen Aris Leeuwarden. Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen New Heroes Basketball op het programma, wat betekent dat de ploeg van coach Braal 3 wedstrijden speelt in een tijdsbestek van 5 dagen. Met de brede selectie (12 man inzetbaar) moet dat niet het grootste probleem zijn. De laatste wedstrijd van die 3, afgelopen donderdag tegen Aris, bracht voor Donar ook niet al teveel problemen. Met 60-97 keerden de Groningers weer huiswaarts om zich op te maken voor het treffen met New Heroes. Topscorer in deze wedstrijd was Wall met 20 punten, maar ook Callahan was belangrijk voor coach Braal met 8 rebounds, 6 assists en 2 steals.

New Heroes Den Bosch (6-2)
Voor New Heroes kwam het Europees avontuur afgelopen woensdag in Saratov ten einde. Vol overgave en met veel strijdlust kwam de ploeg sterk voor de dag, maar was het 4e kwart er net teveel aan voor de gehaverde ploeg. In de DBL werd afgelopen zondagmiddag Feyenoord Rotterdam verslagen waardoor met op de 4e plaats in de ranglijst blijft bivakkeren. Waar Donar a.s. zaterdag op volle oorlogssterkte zal aantreden, is dat bij de ploeg van Ivica Skelin nog niet het geval. De 4 geblesseerden: Van Oostrum, Cook, Wessels en Williams zullen er ook nu nog niet bij zijn, waarmee de rotatie voor coach Skelin wederom beperkt zal zijn. Kan Stan van den Elzen zijn goede spel van afgelopen woensdag een vervolg geven tegen Donar ? Feit is wel dat de bank weer de nodige minuten zal gaan maken. Het siert het team en de staf dat ze, ondanks alle tegenslagen, blijven vechten en zich niet verschuilen achter alle blessures. Alleen daarvoor al verdiend deze ploeg een volle Maaspoort.  Zien we jullie aanstaande zaterdag?

Kaarten zijn hier te bestellen. Aanvang wedstrijd is 20.00 uur.

Deel deze pagina

Stay in touch with us!