Dordrecht EERSTE TEGENSTANDER IN HET NIEUWE JAAR

03 January 2019

Na de korte pauze in de maand december mogen de ploegen in de eerste week van januari weer vol aan de bak.  Zo ook New Heroes Basketball, dat in 6 dagen 4 wedstrijden zal afwerken. Te beginnen met een uitwedstrijd op 6 januari in Dordrecht, gevolgd door thuiswedstrijden tegen Zwolle, Weert en Rotterdam.

Dutch Windmills Dordrecht (8-6)
Tot nu toe doet de nieuwkomer in de DBL prima van zich spreken en bevindt zich dan ook op een keurige 5e plek op de ranglijst.  Begin december trok de club Lavonte Dority aan voor de langdurig geblesseerde Wintering, zodat Roel van Overbeek wat meer rust krijgt tijdens de wedstrijden en de rotatie voor coach Hammink toch weer op orde is. Scorend is de ploeg afhankelijk van Coleman (16.4p gemiddeld) en Ryan Richardson (13.8p gemiddeld). Coleman plukt ook nog gemiddeld 9 ballen per wedstrijd weg rond de baskets en is met 42.3% op zijn driepunters een gevaarlijke tegenstander.

New Heroes Den Bosch (11-3)
De ploeg van coach Skelin sloot 2018 af met een uitnederlaag tegen ZZ Leiden. Met die nederlaag kwam een einde aan een reeks van 7 overwinningen voor de Bossche ploeg. Tijd om lang stil te staan bij die nederlaag was er niet, de club was namelijk nog op zoek naar vervangers voor Devon van Oostrum en Steven Cook. Als vervanging voor Cook haalde de club afgelopen week Darrell Davis binnen. De 1.96 meter lange Amerikaan sluit zich aan bij de selectie op basis van een ‘try-out’ contract en is inzetbaar op de 2- en 3 positie. “Dat ik bij een topclub als New Heroes nu écht de kans krijg om mij in Europa te laten zien, stemt mij trots” vertelde Davis in een eerste reactie. “Ik ben mij ervan bewust dat ik mij direct zal moeten bewijzen om het contract te verdienen. Ik ben ervan overtuigd dat dit gaat lukken en dat we samen gaan vlammen in de play-offs en in de strijd om de beker” sprak Davis strijdlustig.

Deel deze pagina

Stay in touch with us!