EEN FEESTELIJKE MIDDAG IN DE MAASPOORT

09 November 2018

Zondag 11-11. Niet een dag waarop de Bossche fan als eerste aan basketball denkt, maar aanstaande zondag staat er toch echt een spectaculaire wedstrijd op het programma. New Heroes Basketball ontvangt dan de nieuwkomer in de DBL, Dutch Windmills uit Dordrecht.

Dutch Windmills Dordrecht (5-1)
De eerste wedstrijd van de Dutch Windmills in de DBL, tegen Landstede Zwolle, werd nog verloren, de daaropvolgende 5 wedstrijden pakte de club uit Dordrecht steeds de winst. Rotterdam, Den Helder, Amsterdam, Weert en Leeuwarden, allemaal moesten ze hun meerdere erkennen in de ploeg van (rookie) coach Geert Hammink. Met Hammink aan het roer is meteen ook duidelijk dat de Dutch Windmills gezorgd hebben voor flink wat ervaring in het team. Dat kwam ook tot uiting toen de spelers voor dit seizoen bekend werden gemaakt. Met Jito Kok, Floris Versteeg en de niet onbekende Pim de Vries haalde Hammink een dot aan ervaring binnen de ploeg, wat zeker in de eerste wedstrijden al meteen tot uiting kwam. In de laatste wedstrijd, afgelopen donderdag tegen Aris Leeuwarden, excelleerde Coleman met 30 punten, 13 rebounds, 8 assists en 3 steals. De winst bleef dan ook met 78-73 in Dordrecht, waardoor de Dutch Windmills zich in de top 3 nestelen van de DBL. Nadeel voor de ploeg op het moment is de vervelende blessure van guard Alec Wintering. In het duel eind oktober, tegen Den Helder Suns, kwam hij vervelend op zijn been terecht en zal de komende tijd vanaf de zijlijn het team moeten aanmoedigen.

New Heroes Basketball (4-2)
Met 1 verliespartij meer staat New Heroes op het moment 2 plekken achter de Dutch Windmills op plek 5 in de ranglijst. In de laatste wedstrijd, tegen ZZ Leiden, begon New Heroes voortvarend, maar raakte het na verloop van tijd steeds meer de grip op de wedstrijd kwijt. Zodoende werd in eigen huis de 2e nederlaag van het seizoen geleden. Tot overmaat van ramp raakte coach Skelin, na de blessures van Wessels en Cook, na de wedstrijd tegen Leiden ook nog Jonathon Williams kwijt met een kuitblessure. De gifbeker moet blijkbaar dit seizoen helemaal leeg voor de Bossche ploeg.  Met een kleinere rotatie slaagde de ploeg er toch in om in en tegen BK Pardubice, voor de FIBA Europe Cup, een knappe overwinning te behalen. De ploeg zal er ook alles aan doen om aanstaande zondag deze lijn door te trekken en zo misschien Dutch Windmills weer te passeren op de ranglijst.

Om toch de elfde van de elfde niet helemaal te vergeten zal er voor de wedstrijd gelegenheid zijn om een New Heroes pin te kopen. Deze limited edition is te koop in de merchandise stand voor 1 euro. Ook staat er voor de eerste 100 fans een lekker koud biertje klaar voor de wedstrijd. Mocht je nog geen 18 zijn of geen bier lusten dan verzorgt New Heroes, in samenwerking met de  Fevents groep, natuurlijk een ander drankje. Aanvang wedstrijd aanstaande zondag is 16.00 uur, tickets zijn hier verkrijgbaar. 

Deel deze pagina

Stay in touch with us!