OP NAAR ROTTERDAM!

17 November 2018

Aanstaande zondagmiddag treft New Heroes Basketball alweer voor de 2e keer in deze competitie Feyenoord Rotterdam. De “angstgegner” van de voorgaande jaren werd in het eerste treffen, bij de opening van de competitie, in de Maaspoort met 86-57 verslagen. De ploeg van coach Richard den Os was in die wedstrijd geen schim van de ploeg die vorig jaar New Heroes uitschakelde in de play-offs.

Feyenoord Rotterdam (3-6)
Na de eerste 6 wedstrijden te hebben verloren, heeft de ploeg nu dan toch de winning mood te pakken. De laatste 3 wedstrijden, tegen Amsterdam, Weert en Leeuwarden werden allemaal in winst omgezet. Feyenoord heeft zich ondertussen ook versterkt met de Belgische point-guard Marius Mwendanga en oude bekende Trevor Setty. Mwendanga stond de laatste 2 jaren onder contract bij Port of Antwerp Giants, maar kwam daar weinig aan spelen toe. Trevor Setty keerde, na een kort verblijf in Luxemburg waar hij samen met zijn broer speelde, terug naar de Maasstad.  Hij was in de uitwedstrijd tegen Weert meteen goed voor 25 punten, 6 rebounds en 5 assists. De andere smaakmaker in de ploeg van de Rotterdammers, Justin Gordon, liet tegen Leeuwarden, met 36 punten en 12 rebounds zien dat hij zeker een aanwinst is voor de DBL. Bij de Rotterdammers is ook Sam van Dijk weer teruggekeerd op het oude nest.

New Heroes Basketball (5-2)
Na het verlies tegen Leiden, de winst tegen Dutch Windmills en de overwinning tegen Ironi Ness Ziona kan New Heroes zich weer opmaken voor de volgende confrontatie in de DBL. Nog zonder Steven Cook (hersenschudding), Jonathon Williams (kuit) en de herstellende Stefan Wessels is winst noodzakelijk om de aansluiting met Donar en Landstede te behouden. Met name in het treffen met Dutch Windmills liet Bouwknecht met 6 op 10 vanaf de driepuntslijn zien weer goed in vorm te zijn. Ook Devon van Oostrum profileert zich steeds meer als een echte floorleader, waardoor de andere spelers steeds beter kunnen gaan scoren.  Bouwknecht en van Oostrum kwamen ook goed voor de dag tijdens de spectaculaire thuisoverwinning tegen Ironi Ness Ziona afgelopen woensdag. Hopelijk kunnen ze die lijn aanstaande zondag doortrekken.

Deel deze pagina

Stay in touch with us!