Voorbeschouwing Forward Lease Rotterdam

12 January 2018

Na een zeer rustige periode voor de kerst is het nu spitsuur voor New Heroes. Na afgelopen weekend Aris in een uitwedstrijd te hebben opgerold met 48-99, werd ook Apollo Amsterdam in de midweekse bekerwedstrijd met 58-104 aan de zegekar gebonden.  Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma voor New Heroes. Het betreft dan de competitiewedstrijd in en tegen Rotterdam.  Vorig jaar was Forward Lease een ware plaaggeest voor de Bossche ploeg en werd er maar mondjesmaat van gewonnen.

Forward Lease Rotterdam (6-6)
De personele problemen bij Rotterdam lijken voorlopig even achter de rug.  Het gedwongen  vertrek van Commons, de blessure van Averink en het stoppen van de Baat ( die koos voor een maatschappelijke carriere) werd door Forward Lease opgevangen door het aantrekken van center Marcel Donte Boyd, pointguard Joey Elliot en Michael Madanly. Laatstgenoemde speelde in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Aris al mee bij Forward Lease. Voor Boyd zal de wedstrijd tegen New Heroes zijn eerste zijn in het shirt van de Rotterdammers.  Op dit moment staat Forward Lease op de 5e plek op de ranglijst, 4 punten achter Zwolle, maar ook 1 wedstrijd minder gespeeld. Dit hebben ze mede te danken aan de knappe overwinning op Landstede Zwolle (92-89) eind november. Daarna won Rotterdam van Den Helder en Apollo Amsterdam, waarna er verliespartijen volgden tegen Donar en ZZ Leiden. De laatste wedstrijd van de Rotterdammers dateert alweer van voor de kerst toen met Aris met 83-74 versloeg. Het is, met alle wisselingen, even afwachten hoe de ploeg van coach Salomon de 2e helft van de competitie zal presteren.

New Heroes Den Bosch (9-3)
Na de overwinningen op Landstede Zwolle, Aris Leeuwarden en Apollo Amsterdam (beker) is wel duidelijk dat de ploeg van coach Poropat in een uitstekende vorm steekt. Met name Mike Miklusak laat nu week na week zien dat hij een prima schutter is. Voor een 23 jarige rookie, die dus voor het eerst “overseas” debuteert, laat hij prima stats zien de laatste weken.  Ook de prestaties van Norville Carey (elke week van de bank komend) zullen menig ploeg in het buitenland niet ontgaan. Afgelopen wedstrijd liet ook Kees Akerboom weer zien dat het ritme terug kwam en blijft Marshall voor elke tegenstander lastig te stoppen als hij eenmaal de weg naar de basket in zet. Met de drukke periode voor de boeg (waarin Donar en ZZ Leiden op bezoek komen in Den Bosch) is winst op Rotterdam noodzakelijk om de 3e plek nog steviger vast te houden. De achterstand op ZZ Leiden is maar 2 punten, en met een wedstrijd minder op Donar  is het verschil maar 4 punten.  Bij winst op beide ploegen in de thuiswedstrijden  doet New Heroes weer gewoon mee voor de bovenste plaatsen. Maar laten we niet te ver vooruit kijken en eerst aanstaande zaterdag in het topsportcentrum Rotterdam de punten veilig stellen.

 

Deel deze pagina

tags

Competitie, voorbeschouwing, Forward Lease Rotterdam, 2018

next match
15 December 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!