Kwartfinalist play offs op bezoek in de Maaspoort

02 November 2017

Aanstaande zaterdag de volgende in de reeks thuiswedstrijden voor New Heroes dit seizoen. Reeks is misschien wat overdreven, New Heroes speelt namelijk helaas maar 5 x thuis in deze periode tot de kerst. Tegenstander is Forward Lease uit Rotterdam, een ploeg die vorig jaar voor de Bosschenaren een ware plaaggeest was. 

Forward Lease Rotterdam (1-3)
Forward Lease is nog zoekende dit seizoen. De 1ste wedstrijd van het seizoen werd nipt verloren in Amsterdam (80-82), de wedstrijden daarna tegen Zwolle (85-65 verlies) en Donar (68-108 verlies) had de ploeg, van de na dit seizoen vertrekkende coach Salomon, geen schijn van kans.

Enig lichtpuntje voor Forward Lease is dat de laatste wedstrijd, in en tegen Aris Leeuwarden gewonnen werd met 69-80. Het weekend vrij tussen de wedstrijd tegen Aris en die van aankomende zaterdag tegen New Heroes komt dan net op het verkeerde moment. Bij Forward Lease zijn het vooral Ordane Kanda, Trevor Setty en Chris Commons die zorgen voor de punten in het begin van het seizoen, ook reboundend horen ze bij de betere van Forward Lease op dit moment.

New Heroes (3-1)
Tot aan de play offs vorig jaar had New Heroes redelijk wat moeite met Forward Lease. De laatste thuiswedstrijd tegen Forward Lease, destijds belangrijk voor plek 4, ging met 99-85 verloren. Mede door de in maart naar Larnaca vertrokken La’Shard Anderson was het Forward Lease dat de touwtjes in handen had die wedstrijd. Een maand later tijdens de play offs was het toch New Heroes dat zich kon ontdoen van Forward Lease en zo de halve finale in de play offs behaalde. 

New Heroes zal, na de winst op Aris Leeuwarden, de stijgende lijn willen doortrekken voordat er 3 uitwedstrijden op het programma staan. Tegen Aris waren het vooral Stefan Wessels en Mike Miklusak die van zich lieten spreken. Vooral laatstgenoemde lijkt zich steeds beter thuis te gaan voelen en speelde tegen Leeuwarden een sterke wedstrijd. 

Stefan Wessels laat weer zien dat hij tot een van de betere verdedigers in Nederland behoort en speelt tot nu toe een beresterk seizoen. Temeer omdat de eerst volgende thuiswedstrijd pas weer op 14 december is is dit een mooie gelegenheid om het team nogmaals aan het werk te zien. Aanvang wedstrijd is om 20.00 uur in de Maaspoort. Tickets zijn hier te verkrijgen!

Deel deze pagina

tags

Voorbeschouwing, competitie, Forward Lease Rotterdam, 2017

next match
14 November 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!