Voorbeschouwing game 3 vs. Forward Lease Rotterdam

05 May 2018

Na de mooie overwinning in game 1 waren er niet veel mensen die rekening hadden gehouden met een 3e game in deze best of three serie. En misschien lag daar ook wel meteen de crux van het verlies van donderdagavond in Rotterdam. Zoals Oudendag al aangaf voor de camera’s van Ziggo Sport: “We begonnen te relaxed, iets te gemakzuchtig, en dan creer je een monster” doelend op de aanvalsdrift van Forward Lease. New Heroes kwam nog terug, sleepte er een overtime uit, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven.

Dat ook deze wedstrijd weer een van de belangrijkste wordt van dit jaar zal een understatement zijn. Verlies betekent dat het seizoen als een nachtkaars uitgaat, winst betekent doorstomen naar de halve finale waar Donar Groningen staat te trappelen om de play-offs te beginnen.  Waar in de thuiswedstrijd de schutters van New Heroes het vizier op scherp hadden staan was dat in de 2e wedstrijd helaas niet het geval. Er gelden in deze laatste wedstrijd geen excuses meer, iedereen zal op scherp moeten staan en geen steekje laten vallen.

Met Ordane Kanda en Trevor Setty  donderdag in een hoofdrol bleek maar weer eens dat Forward Lease dit jaar niet voor niks in de play-offs is beland. Het sterke spel van dit duo was er mede debet aan dat deze 2e wedstrijd terecht gewonnen werd door de ploeg uit de Maasstad. Kanda gaf na de wedstrijd aan dat hij zich prima op zijn plek voelt in Rotterdam en dat straalt hij ook uit in zijn spel. Pim de Vries deed een meer dan goede job in het afstoppen van Kanda, maar men kon toch niet voorkomen dat hij met 30 punten en 6 assists het veld afstapte.

Keshun Sherrill maakte weer minuten  in de laatste wedstrijd, maar kon helaas nog niet zijn stempel drukken op de wedstrijd. Bouwknecht speelde weer een degelijke wedstrijd als PG, Malik Morgan maakte ook weer zijn minuten maar heeft schijnbaar ook nog wat tijd nodig om weer in zijn ritme te komen. Coach Poropat heeft 2 dagen de tijd om de ommekeer te bewerkstellingen en de ploeg weer aan het basketballen te krijgen om zo die plek in de halve finale veilig te stellen.

Ziggo Sport zal van deze wedstrijd geen verslag doen, dus de allesbeslissende wedstrijd zal om 20.00 uur beginnen in plaats van 19.30 uur. Kaarten zijn hier  te verkrijgen.

Deel deze pagina

tags

Voorbeschouwing, New Heroes, Forward Lease Rotterdam, 2018

next match
23 March 2019 @ 19:30
vs

Stay in touch with us!